Obeleženo 100 godina od osnivanja Saveza rezervnih vojnih starešina

Povodom obeležavanja dana rezervnih vojnih starešina Srbije 15. septembra, članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Lazarevca položili su venac na spomenik srpskom ratniku. Nakon toga svečanom akademijom u sali lazarevačke biblioteke obeleženo je 100 godina od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina a dodeljena su i priznanja opštini, RB Kolubara, lazarevačkim preduzetnicima, istaknutim pojedincima, televizijskim kućama i svima koji su na neki način dali svoj doprinos i pomogli rad ove organizacije.

Obeležavajući dan rezervnih vojnih starešina i sećanje na dan kada je 1918. godine izvršen proboj Solunskog fronta, predstavnici Udruženja rezervnih vojnih starešina Lazarevca položili su venac na spomenik srpskom ratniku. Tom prilikom predsednik udruženja Branislav Anočić istakao je značaj ovih datuma ali i koliko je učešće rezervnih vojnih starešina bitno u svim prelomnim istorijskim događajima.

Organizacija neguje tradiciju i čuva od zaborava važne istorijske datume. Povodom 100 godišnjice od osnivanja ove organizacije, lazarevačke rezervne vojne starešine ovaj dan obeležile su svečanom akademijom i programom u biblioteci u kojem su učestvovali pesnici, nastavnici i učenici Muzičke škole. Pukovnik u penziji Branislav Anočić, napomenuo je da ova organizacija okuplja preko 50 članova i jedna je od aktivnijih u Lazarevcu.

Povodom četiri godine od osnivanja organizacije u Lazarevcu na svečanoj akademiji dodeljenje su zahvalnice Komandi za obuku Generalštaba Vojske Srbije, GO Lazarevac, RB Kolubara, Biblioteci “Dimitrije Tucović”, Mileti Radojeviću, Crkevnom horu “Sv. velikomučenik Dimitrije”, preduzetniku Dejanu Rankoviću, Dušici i Dušku Nikoliću i medijskim kućama. Zahvalnica je uručena i našoj medijskoj kući koja će i u buduće pratiti dešavanja i rad ove organizacije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Obeleženo 100 godina od osnivanja Saveza rezervnih vojnih starešina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA