BeogradLazarevacVesti

Obeleženo 129 godina postojanja osnovne škole „Vojislav Voka Savić“

OŠ ‘’Vojislav Voka Savić’’ obeležila je 129 godina postojanja i rada, svečanom akademijom u Centru za kulturu Lazarevac. Tim povodom organizovana je i izložba najboljih učeničkih radova škole i prezentacija najboljih rezultata koje su postigli učenici u raznim oblastima tokom prethodne godine.

129 godina postojanja osnovne škole

OŠ „Vojislav Voka Savić“ dobila je ime po učitelju Vojislavu Voki Saviću, koji je službovao u Petki, a streljan u Valjevu 1941. Godine. Ovu najstariju obrazovnu ustanovu u Lazarevcu pohađa preko 900 učenika, a pored matične nastava se organizuje i u područnim školama u Šopiću, Drenu i Burovu. Već tradicionalno dan škole se obeležava ‘’Vokinom nedeljom’’.

129 godina postojanja osnovne škole
Zoran Protić

Priredbu pripremaju učenici starijih razreda sa nastavnicom Biljanom Radosavljević u pratnji kolege Mrković Nenada vezano za hor i orkestar – dodao je direktor škole.

Cilj rukovodstva škole je da se iz godine u godinu broj ‘’Vokinaca’’ povećava a posebno u područnim školama.

129 godina postojanja osnovne škole

Mi standardno imamo oko 900 učenika, trenutno imamo 906 sa tendencijom porasta poslednjih godina – dodao je Protić.

Pored svečane akademije dan OŠ ‘’Vojislav Voka Savić’’ biće obeležen i proslavom u restoranu ‘’Stari Mlin’’ u prisustvu zaposlenih, kolega iz ostalih škola sa teritorije opštine, predstavnika lokalne zajednice , prijatelja i saradnika ove obrazovne ustanove.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA