BeogradLazarevacVesti

Obeleženo 25 godina od pogibije Slaviše Đorđevića, pomenu prisustvovala i ministarka Milica Đurđević Stamenkovski

Na vojničkom groblju u Petki, u prisustvu porodice i prijatelja, služen je parastos vojniku Slaviši Đorđeviću koji je pre 25 godina izgubio život kod Peći na Kosovu i Metohiji. Slaviša je jedan od tri borca koji su poginuli u ratu u južnoj srpskoj pokrajini sa područja opštine Lazarevac. Parastosu je, pored porodice, prijatelja i ratnih saboraca, prisustvovala i Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Prošlo je 25 godina od dana kako je Slaviša Đorđević za odbranu svoje zemlje dao ono najvrednije, svoj život. Svakog 03. juna porodica i prijatelji na groblju u Petki odaju počast Slaviši kako se nikad ne bi zaboravilo njegovo herojstvo. Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju, rekla je ovom prilikom da nikada ne smemo dozvoliti da zaboravimo žrtve koje su naši mladi ljudi podneli za slobodu otadžbine a Slaviša je svakako dao ono najvrednije što je imao, svoj život.

Stamenkosvki je dodala da je pre posete groblju obišla i parohiju crkve u Petki ali i područno odeljenje škole i vrtić i dodala da će resorno ministarstvo naći način da se izbori da ova škola dobije uslove dostojne za 21. vek i da se ne ugasi.

Na Kosovu i Metohiji u toku 1998. i 1999. godine u NATO bombardovanju ubijeno je preko 1000 pripadnika vojske i policije a više od 100 se vode kao nestali. U isto vreme ubijeno je  i kidnapovano više od 2.000 civila a oko 600 još uvek se vode kao nestali.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA