Obeleženo deset godina srednje Muzičke škole “Marko Tajčević“

Povodom deset godina od početka rada srednje Muzičke škole “Marko Tajčević“ učenici profesori održali su koncert u Centru za kulturu Lazarevac. Pored izvođača nastupio je i hor škole a celovečernjim koncertom obuhvaćeno je 18 tačaka, gotovo svih muzičkih žanrova. Čestitajući mali jubilej muzičke škole, direktor Aleksandar Stanković je istakao da su talentom i marljivim radom učenici i profesori doprineli uspehu ove ustanove i naglasio da u budućnosti očekuje povećanje broja slobodnih mesta za upis učenika koje određuje Ministarstvo prosvete.

Proslavljajući mali jubilej, i deset godina uspešnog rada u našem gradu, srednja Muzička škola “Marko Tajčević“ za svoje sugrađane priredila je celovečernji koncert. Svoj opstanak i uspešan rad  tokom prethodne decenije škola je obezbedila zahvaljujući talentovanim učenicima, njihovom radu i uspesima na brojnim takmičenjima.

Škola teži da orijentiše što veći broj učenika-solista, kamernih ili orkestarskih muzičara ka muzici kao budućoj profesiji. U okviru orkestra i hora osnovne i srednje škole, orkestra harmonika osnovne škole učenici imaju mogućnost da javno nastupaju, ali i da neguju prijateljske odnose međusobno, ali i sa muzičkim školama u Srbiji i zemljama iz okruženja. U novom upisnom roku, srednja škola će upisati osam učenika, a cilj je da se u narednim godinama broj slobodnih mesta koje određuje Ministarstvo prosvete poveća.

Koncertom je kroz osamnaest tačaka predstavljen desetogodišnji rad škole. Svoj nastup imao je ansambl “Melodija“,  hor, solisti, kao i izvođači na klaviru, harmonici, violini, violončelu, flauti, klarinetu.

Kao savremena obrazovna ustanova sa visoko profesionalnim nastavnim kadrom, Muzička škola “Marko Tajčević“ ima 465 učenika. Brojnim nastupima tokom cele godine postala je neizostavni deo kulturnog života Lazarevca, a svojim talentom i virtuoznošću učenici su to i ovoga puta potvrdili.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA