BeogradLazarevacVesti

Obeštećenje roditelja zbog nezakonite naplate boravka u vrtićima

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak rekao je da je na osnovu sudskih odluka grad Beograd iz budžeta već isplatio više od milijardu dinara roditeljima kojima je nezakonito naplaćivana viša cena vrtića u periodu od 2010. do 2014. godine.

vrtici-1

Grad Beograd će nastaviti da obeštećuje roditelje kojima je od 2010. do 2014. godine nezakonito naplaćivana viša cena vrtića i samo u ovoj godini isplaćeno je 901,4 miliona dinara, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Nastavićemo da postupamo po odlukama suda jer roditelji imaju pravo da budu obeštećeni za period kada im je nezakonito naplaćivana viša cena vrtića – rekao je Gak za „Večernje novosti”.

Do sada je, kako je rekao, Grad Beograd za ove namene iz budžeta već isplatio više od milijardu dinara ukupno. On je istakao da dinamika presuda zavisi isključivo od sudova pred kojima se vode ovi postupci, dok grad postupa u skladu sa odlukama koje se donesu. Roditelji su imali pravo da podnesu tužbe za period kada su mesto u beogradskim vrtićima plaćali i po 9.700 dinara iako je 20 odsto od ekonomske cene oko 2.600 dinara, koliko je trebalo da iznosi cena vrtića u tom periodu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA