BeogradLazarevacVesti

Obezbeđeno 470 miliona za poreze i doprinose u komunalnom preduzeću

Održana je 11. sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac na kojoj su odbornici razmatrali pet tačaka dnevnog reda, a većina se odnosila na rad i finansijsko stanje u Javnom preduzeću za komunalnu privredu „Lazarevac“. Odbornici su, između ostalog, usvojili zaključak da je neophodno nastaviti sa preduzimanjem svih potrebnih mera u cilju finansijske konsolidacije JPKP „Lazarevac“ i stvaranjem uslova za stabilno finansijsko poslovanje preduzeća.  Gradska opština Lazarevać će sa komunalnim preduzećem zaključiti ugovor o subvenciji i to u iznosu od 94.100.100 dinara za otpremnine zaposlenima koji su se za to opredelili, odnosno u iznosu od 470 miliona dinara za plaćanje neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene. Ovlašćuje se predsednik opštine da se Javnim preduzećem za komunalnu privredu Lazarevac zaključi ugovore o subvenciji iz druge tačke ovog zaključka.

Odbornici u Lazarevcu

Odbornici Skupštine Gradske opštine Lazarevac razmatrali su i usvojili pet tačaka dnevnog reda, među kojima su najznačajnije one koje su se ticale Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“. Tokom sednice usvojen je zaključak da je neophodno nastaviti sa preduzimanjem svih potrebnih mera u cilju finansijske konsolidacije JPKP „Lazarevac“ i stvaranjem uslova za stabilno finansijsko poslovanje preduzeća.  Gradska opština Lazarevać će sa komunalnim preduzećem zaključiti ugovor o subvenciji i to u iznosu od 94.100.100 dinara za otpremnine zaposlenima koji su se za to opredelili, odnosno u iznosu od 470 miliona dinara za plaćanje neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene. Ovlašćuje se predsednik opštine da sa Javnim preduzećem za komunalnu privredu Lazarevac zaključi ugovore o subvenciji iz druge tačke ovog zaključka.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo održanom sednicom i podsetio da je jedan od njegovih glavnih ciljeva, kada je stupio na čelo opštine, bio rešavanje problema u komunalnom preduzeću.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je 11. sednica jedna od najvažnijih koja je održana u poslednjih nekoliko godina jer je rešen problem dugovanja lazarevačkog komunalnog preduzeća.

Sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac

Direktor javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ Aleksandar Rakić rekao je da je verovao da će rukovodstvo opštine i ovog preduzeća uspeti da reši nagomilane probleme. Rakić se ovom prilikom zahvalio direktoru EPS-a Miloradu Grčiću i dodao da je glavni cilj bio da prilikom reorganizacije ovog javnog preduzeća niko od zaposlenih ne ostane bez radnog mesta.

Odbornik stranke Zavetnici Aleksandar Dimitrijević čestitao je zaposlenima u komunalnom preduzeću rešavanje finansijskih problema i poručio da su upravo oni više decenija trpeli veliku nepravdu.

Odbornici u Lazarevcu

Odbornici Skupštine Gradske opštine Lazarevac tokom 11. sednice usvojili su i predlog Programa čišćenja snega i leda tokom predstojeće zimske sezone i dali saglasnost na Program rada Turističke organizacije opštine Lazarevac za ovu godinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA