Reviju ratnog filma od 8. do 11. decembra

Centar za kulturu Lazarevac predstavlja Reviju ratnog filma, koja će se održati od 8. do 11. decembra. Prvog dana biće otvaranje izložbe „Srbija i Srbi u filmu u Prvom svetskom ratu“ sa početkom od 18 časova. Dokumentarni film „Heroj 1914“ publika će moći da pogleda u sredu 8. decembra od 20 časova. U pitanju je film koji govori od o životu običnog srpskog vojnika u prvoj godini Prvog svetskog rata. U četvrtak 9. decembra održaće film „Zaspanka za vojnika“ od 20 časova. Ovaj film snimljen je po motivima „Srpske trilogije“, Stevana Jakovljevića.

U narednih nekoliko dana ljubitelje filmske umetnosti očekuje revija ratnih filmova. Prvog dana, gledaoci će imati priliku da pogledaju dokumentarni film „Heroj 1914“ od 20 časova. U četvrtak 9. decembra od 20 časova prikazan će biti film koji govori o hrabrosti i prijateljstvu, a to je „Zaspanka za vojnika“. Film koji je osvojio tri Oskara, za najbolju fotografiju, montažu zvuka i vizuelne efekte „1917“ biće prikazan u Centru za kulturu u petak od 20 i 30 časova. Radnja filma opisuje dane dvojice mladih britanskih vojnika na frontu u jeku Prvog svetskog rata i delom je zasnovan na sećanjima koja je reditelju Semu Mendesu pričao deda.

Poslednji dan revije ratnih filmova završava se filmom „Kralj Petar I“, urađen je po istinitoj priči, u režiji Petra Ristovskog. Projekcija ovog igranog film biće prikazan u subotu od 20 časova.

Podsetimo, školski pozorišni festival počinje u ponedeljak 6. decembra od 12 časova, trajaće tri dana a najbolji će za svoj talenat osvojiti prigodne nagrade.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA