BeogradLazarevacVesti

Obilazak vinarije “Carpe Diem“ i “Milojević’ u susret 10. Festivalu srpskih vina

U subotu 10. novembra u novoj sali SRC “Kolubara“ održaće se jubilarni 10. Festival srpskih vina. Festival će okupiti najznačajnije vinske kuće a tokom njega biće predstavljena i najznačajnija nagrađivana vina, među njima i vina iz Lazarevca koja iz godine u godinu dobijaju sve bolje ocene i nagrade sa svetskih takmičenja. Rukovodstvo opštine GO Lazarevac i selektor festivala Nenad Andrić obišli su vinarije “Carpe Diem“ i “Milojević“ i tom prilikom najavili ovaj vinski praznik u našem gradu.

Vina-6

Jubilarni 10. Festival srpskih vina u velikoj sali SRC “Kolubara“ okupiće preko 65 izlagača, a očekuje se rekordnih 3000 posetilaca. Manifestaciju koja se održava 10. novembra podržala je GO Lazarevac, što je garant da će ovaj vinski festival živeti. Sve informacije mogu se pronaći i na sajtu festivala koji je od danas dostupan internet korisnicima.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Najveći Festival domaćih srpskih vina i ove godine u Lazarevcu okupiće najbolje proizvođače nektara od grožđa na jednom mestu. Ulaz na Festival je besplatan a u cilju promocije Lazarevca i ovog festivala obezbeđen je i besplatni autobuski prevoz iz Beograda. Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić naglasio je da podrška vinogradarima i proizvođačima vina neće izostati.

Nenad Andrić, direktor ''Vinovnika'' vinskog intrnet portala i selektor festivala
Nenad Andrić, direktor “Vinovnika“ vinskog intrnet portala i selektor festivala

Nenad Andrić direktor “Vinovnika“ vinskog intrnet portala i selektor festivala tvrdi da je lazarevačka vinska manifestacija, apsolutno najomiljeniji vinski festival u zemlji, i najavljuje promociju značajnih vina.

Andrić posebno ističe vina iz Lazarevca, koja su već godinama vrhunskog kvaliteta i osvajači brojnih nagrada. Posebno mesto na sajmu vina zauzeće sedam vinarija iz Lazarevca, među njima i vinarija “Carpe diem“ koja je nedavno na takmičenju vina u Bergamu u Italiji osvojila prestižnu zlatnu medalju.

Između dva festivala pregršt nagrada osvojila je i vinarija “Milojević“ čiji vranac je među najboljima u zemlji.

Svake godine u Lazarevcu će biti predstavljeno pet potpuno novih vinarija, za koje veći deo stručne vinske i šire javnosti nije čuo a imaju kvalitet i potencijal da postanu velike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA