BeogradLazarevacVesti

Promocija zbirke pesama „Ljubav iz srca“ Dobrivoja Gajića

Dobrivoje Gajić, član književnog kluba “Dimitrije Tucović” predstavio je svoju novu zbirku pesama “Ljubav iz srca”. Promocija je organizovana u lazarevačkoj biblioteci. Ovo je pesnikova šesta zbirka pesama u kojoj je pored ljubavnih, rodoljubivih i socijalnih pesama, opisano i petodnevno hodočašće po Makedoniji i Grčkoj.
Dobrivoje-Gajić
Dobrivoje Gajić

Poezija leči dušu i vida rane, a u slučaju Dobrivoja Gajića i više od toga. Njegova šesta po redu zbirka poezije “Ljubav iz srca” ne razlikuje se od njegovih prethodnih zbirki po stilu pisanja, tako da će ljubitelji poezije čitati o ljubavi, socijalnim temama i patriotizmom. Od 2013. godine, Dobrivoje svake godine, obično u oktobru, pripremi promociju zbirke a tako je bilo i ovaj put.

Autor kaže da mu je puno srce kada u hramu kulture, kao što je lazarevačka biblioteka vidi toliko svojih prijatelja i ljubitelja pisane reči.

Trudio se da u svojoj zbirci pored pesama, opiše i svoje putovanje po Makedoniji i Grčkoj. Pesnik je želeo da ostavi pisani trag o ovom divnom putovanju i prenese svoje impresije i emocije o putu kojim se kretala srpska vojska.

U najtežim životnim momentima, Dobrivoje Gajić je svoju tugu lečio pisanjem. I tako godinama u nazad, Dobrivoje svoje emocije i zapažanja opisuje u pesmama. Ne piše samo kada je tužan a dodaje da mnogo voli pesme koje slave rodoljublje.

Autor kaže da piše da odagna “turobne misli”. Želeo je da izda bar tri zbirke, međutim želja mu se ostvarila a ovo je njegovo šesto delo. Kaže da planira da piše sve dok mu ne ponestane volje, a u razgovoru sa njim shvatili smo da je ima i na pretek. Sada ima, kako sam kaže, materijala za još dve zbirke.

Dobrivoje Gajić rođen je 1943. godine u selu Pestovu. Radio je u tri najveća kombinata ondašnje Jugoslavije, “Trepči”, “Energoinvestu” i “Kolubari”. Od 1981. godine živi u Lazarevacu u porodičnoj kući kao penzioner.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA