BeogradObrenovacVesti

Radovi u Zvečkoj

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija “Obrenovac“ danas započinje posao na projektovanju kanalizacione mreže koja treba da poveže Šabački put od Molove pumpe do nadvožnjaka u Zvečkoj. Vrednost ovog posla je milion i po dinara, rok za izvođenje radova je 120 dana, a u taj rok ne ulazi postupak za dobijanje građevinske dozvole.

Branko Matić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija je objasnio da se ovim projektom nastavlja veliki posao na projektovanju i izradi kanalizacione mreže u svim delovima opštine gde je to moguće, to jest gde kanalizacija može da se poveže na postojeći sistem.

Potpuno spremni čekamo početak ovih radova i početak naredne građevinske sezone. Naime, 4. decembra imamo otvaranje ponuda za početak radova na izgradnji kanalizacije za naselja Krtinska i Urovci, i nastavljamo sa projektovanjem jednog dela Breske oko Termoelektrane – kazao je Matić i dodao da je dobijena građevinska dozvola za projektovanje kanalizacije u Zvečkoj na Valjevskom putu.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je okupljenim meštanima u Zvečkoj rekao da je današnji trenutak važan, iako konkretni radovi na terenu neće početi pre 2019. godine. On je naglasio da je važno da se projektna dokumentacija uradi na kvalitetan način i naveo primer da je projektna dokumentacija za kanalizaciju za Urovce i Krtinsku počela da se radi početkom 2014. godine, a radovi na izgradnji te kanalizacione mreže će biti gotovi na proleće.

Petar Lalić predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka je istakao da su ranije mnogi obećavali kanalizaciju u Zvečkoj i izrazio zadovoljstvo što je konačno došao taj trenutak. On je obavestio meštane da se za svaki problem mogu obratiti kancelariji mesne zajednice koja je u direktnom kontaktu sa JKP Vodovod i kanalizacija i Gradskom opštinom Obrenovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA