BeogradVesti

Rekonstrukcija saobraćajnica

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša obišli su završne radove na rekonstrukciji puta između naselja Petrovčić i Preke kaldrme, ka opštini Pećinci.

Vesić je istakao da je  proteklih godinu dana u Petrovčić iz gradskog, republičkog i opštinskog budžeta uloženo oko 1,2 miliona evra i da toliko nije uloženo sigurno decenijama unazad.
Obišavši Petrovčić na samoj granici Beograda između opština Surčin i Pećinci Goran Vesić je istakao da na ovaj način gradska vlast pokazuje da ulaže podjednako i u ovo selo kao i u svaki drugi deo grada Beograda.

Nalazimo se na samoj granici Beograda, između opština Surčin i Pećinci i za nas je veoma važno da pokažemo da ulažemo i u ovo selo kao što ulažemo u svaki deo teritorije Beograda. Sa ponosom mogu da kažem smo proteklih godinu dana u Petrovčić iz gradskog, republičkog i opštinskog budžeta uložili oko 1,2 miliona evra i mislim da u Petrovčić ovoliko nije uloženo sigurno decenijama unazad – rekao je gradski menadžer.

On je istakao da je da je kroz sam Petrovčić urađeno više od sedam kilometara puteva kao i kilometar trotoara kako bi meštani, umesto po kolovozu i tako ugrožavajući svoju bezbednost, imali gde da hodaju.

U ovom naselju uradili smo i fasadu na školi, sledeće godine radićemo i stolariju, a razgovaraćemo o još nekim projektima sa građanima koji su važni za njihov svakodnevni život. U svakom slučaju, ovo selo je dokaz da gradska vlast brine o svakom delu Beograda, dokaz ljudima da nisu zaboravljeni i da ih jednako tretiramo poboljšavajući im uslove u kojima žive i rade. Ljudi iz Petrovčića danas zaista mogu da kažu da sebe smatraju delom Beograda i da počinju da dobijaju infrastrukturne uslove kakve imaju i drugi delovi grada – kazao je Goran Vesić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da je ova opština pravi primer gradske politike u ravnomernom razvoju Beograda.

Trenutno se u svakom naselju u opštini Surčin radi neki projekat, u Progaru put, u Boljevcima, Dobanovcima i Surčinu domovi kulture, u Bečmenu se spremamo da radimo fiskulturnu salu. Grad izdvaja velika sredstva i tako stvaramo uslove da se stanovnici svih surčinskih naselja osećaju kao građani Beograda – kazao je Stevan Šuša.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA