Obrenovčanin Uroš Ašković postigao hiljadu zgibova za sat vremena

Svedoci smo da se granica izdržljivosti u sportu stalno pomera, bilo na zvaničnim takmičenjima, ili nezvaničnim, podalje od svetlosti reflektora i šire javnosti. Na teretani pod otvorenim nebom, u obrenovačkom naselju ’’Dudovi’’ prisustvovali smo postavljanju neverovatnog rekorda u izvođenju zgibova na metalnom vratilu.

Ni hladno i maglovito decembarsko popodne nije omelo Uroša Aškovića (27), dugogodišnjeg pobornika Street – Workouta (vežbe na otvorenom sa sopstvenom kilažom, bez tegova), da postavi neverovatan rezultat, nezabeležen na ovim prostorima u broju urađenih zgibova za sat vremena. Ako se zna da je zvaničan svetski rekord, verifikovan od strane Ginisovog komiteta, postavio prošle godine takmičar iz Poljske od 1124 zgiba, Ašketova ’’hiljdarka’’ je za svako poštovanje.

– Nisam se posebno pripremao, ako ne računam uobičajene svakodnevne treninge na otvorenom i u terani. Najveće probleme su mi zadavali žuljevi na rukama, koji su konstantno pucali. Psihološki sam bio stabilan i uveren u uspeh – kaže novi rekorder i naglašava da je kamera tokom 60 minuta bila fokusirana na njega i vratilo. Aške je imao kratke pauze od nekoliko sekundi i uvek se nalazio u kadru a jedino osveženje je bila voda i šećer. Za osam dana Ašketov klip beleži 170 000 prikaza.

Nije ovo jedini rekord koji su srušili pobornici takozvane ulične gimnastike. Ašković i Vejnović su ranije uspeli da izvedu hiljadu sklekova za pola sata. Ovaj sport je tek u povoju, ali dobija sve više poklonika. Učestvovali su na takmičenjima u Šapcu, Valjevu i Novom Sadu, odakle su se vratili sa pregršt medalja i pehara.

Zajednički  uspešno vode You Tube kanal ’’Back to the Basics’’, koji beleži sve veću posećenost. Prati ih oko 40 000 registrovanih korisnika, a pojedini klipovi imaju preko 200 000 pregleda.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA