Obrenovčanki Maji potrebna naša pomoć

Maja Milić Živković rođena je 13.01.1986. godine. Kad je mali Viktor napunio samo tri meseca, njegova mama, Maja Milić Živković iz Beograda teško se razbolela. Hrabri dečak sad ima osam godina i svaki dan strahuje da li će imati majku koja će da ga uteši kad mu je teško. Njen život je bio lep i ispunjen osmehom sve do zastrašujuće dijagnoze za koju je saznala u septembru 2013. godine par meseci nakon što se porodila i osetila slabost leve strane tela. Usledili su detaljni specijalistički pregledi i dijagnostika na odeljenju neurologije KCS gde je konstatovano da Maja boluje od veoma retkog zloćudnog tumora na kičmenoj moždini.

Od tog trenutka kreće njena borba sa ovom opakom bolešću. Krenula je sa velikim dozama pulsnih terapija, kortikosteroida sve u pokušaju da se stanje popravi. Stanje se minimalno popravilo sve do 2017. godine kada se naglo pogoršalo pa je morala krenuti na zračnu terapiju zloćudnog tumora maksimalnim i rizičnim dozama za to mesto gde se nalazi. Nakon zračenja, pridružile su se i druge bolesti kao što su Kusingov sindrom, oboljenje štitaste žlezde, displazija na grudima, slabost i atrofija mišića i kostiju, pojavljuju se problemi sa vidom (dupla slika) teškoće pri govoru i otežano kretanje.

Od sredine 2020. godine Majino zdravstveno stanje je sve gore i gore. Dolazi do stalnih progresija bolesti i više ne reaguje na velike doze terapija koje konstantno prima. Maja danas, u potpunosti zavisi od pomoći drugog lica. Nije u stanju da samostalno obavlja osnovne potrebe, vid joj se dodatno pogoršao i potpuno je nepokretna.

U Srbiji za Maju, više nema leka, zbog čega odlazi u Tursku gde joj je tim lekara na klinici Koc Universiti Hospital uradio dodatne analize i pronašao rešenje za njen problem. Potrebno je da se hospitalizuje i da što pre krene sa lečenjem jer joj je svakim danom sve lošije. Troškovi lečenja i hospitalizacije, premašuju mogućnosti Majine porodice, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Maja što pre otišla na lečenje, i posle dugo godina teške borbe, prvi put prošetala sa svojim osmogodišnjim sinom.

Maja nema vremena! Pomozimo joj!

  • Upišimo 1088 i pošaljimo SMS na 3030
  • 160-6000001216363-03
  • 160600000121672096
    IBAN: RS35160600000121672096
    SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA