Od 1. septembra časovi traju 45 minuta, nema deljenja u grupe

U Palati Srbija održana je nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa na kojoj se razmatrala trenutna epidemiološka situacija, početak školske godine, kao i povećanje stepena vakcinacije.

Ministar je rekao da su ranije izbegavali da preuranjeno iznose planove, već je cilj bio da se donese sigurna informacija o školovanju dece.

– Škola će početi 1. septembra, časovi će trajati 45 minuta. Ono što jeste bilo bitno da komuniciramo je da nastava krene redovno, da se đaci ne dele u grupe i da časovi traju 45 minuta. To ne znači da je prethodne godine to rađeno loše, i mi dugujemo veliku zahvalnost svim obrazovnim radnicima. Postoje tri modela. Prvi model podrazumeva da se časovi odvijaju normalno. Deca nose masku samo kada razgovaraju, vakcinisani profesori ne nose masku dok ne priđu đacima na metar i po rastojanja. Drugi model je kombinovani, gde bi jedan dan radili onlajn nastavu, a drugi u školi. Treći model je rezervisan za najugroženije sredine. Za te škole spremljena je onlajn nastava za srednje škole, kombinovana za osnovne. Časovi bi bili 30 minuta, i đaci bi bili podeljeni u grupe – rekao je ministar.

On kaže da su preporuke za predškolske ustanove date još u julu, i da ih se svi pridržavaju.

– Kada dođe do zaražavanja, ako se neko dete razboli u grupi ili odeljenju, sva deca od tada nose maske, zaraženo dete ide u karantin. Ako ima dvoje zaraženih, ili više, sva deca deset dana imaju onlajn nastavu – ističe Ružić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA