Od petka 8. maja počinje lokalni i prigradski prevoz na teritoriji Grad Beograda. Zvaničan red vožnje SP „Lastra“ na sajtu

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o ublažavanju mera zabrane obavljanja prevoza putnika za vreme vanrednog stanja, Saobraćajno preduzeće „Lastra“ doo Lazarevac obaveštava svoje putnike da je od 4. maja  počelo delimično obavljanje međumesnog prevoza.

autobus Lastra

Autobusi koji su uključeni u saobraćaj se svakodnevno detaljno čiste i dezinfikuju. Prirodno provetravanje vozila vršiće se nakon svakog obavljenog polaska. Članovi posade naših vozila opremljeni su adekvatnom-preporučenom zaštitnom opremom, tako da će i putnicima biti dozvoljen ulazak u autobus isključivo na prednja vrata uz pravilno korišćenje zaštitinih maski i rukavica.

Pregled svih međumesnih polazaka koji su uspostavljeni od 04.05.2020. godine nalazi se na zvaničnoj internet stranici preduzeća. Sugrađani se na pomenutoj internet stranici kao i na Autobuskoj stanici u Lazarevcu mogu informisati o svim daljim novostima po pitanju prevoza.

Obavljanje lokalnog i prigradskog prevozaprema Odluci Vlade Republike Srbije je dozvoljeno od 08.05.2020. godine. Prema najavama, lokalni i prigradski prevoz na teritoriji Grada Beograda počeće da saobraća u petak, 08.05. tekuće godine po redukovanom letnjem redu vožnje. Zvaničan red vožnje će biti istaknut na Autobuskoj stanici u Lazarevcu kao i na našoj internet stranici. Uz sve propisane mere zaštite koje smo pomenuli za međumesni saobraćaj, u vozilima prigradskog saobraćaja biće obeležen pravac kretanja putnika, mesta za sedenje i stajanje na bezbednoj udaljenosti. Vozač će fizički biti odvojeni barijerom od putnika.

Redari će na ulaznim vratima vršiti proveru da li putnici koji ulaze u vozilo pravilno koriste ličnu zaštitnu opremu, davati uputstva o ponašanju u toku vožnje i vršiti proveru validacije voznih isprava. Prevoz putnika obavljaće se u četiri faze u skladu sa epidemiološkom situacijom:

Prva faza : Zaposlena lica

Druga faza : Studenti i đaci

Treća faza : Nezaposleni, turisti i ostala lica

Četvrta faza : lica starija od 65 godina

U prvoj fazi prevoza putnika prevoziće se samo zaposlena lica, koja moraju posedovati mesečnu personalizovanu BUS PLUS karticu. U slučaju korišćenja dnevne, trodnevne ili petodnevne karte, putnik  će  morati da poseduje i radni nalog kojim dokazuje zaposlenje i radno angažovanje.

Saobraćajno preduzeće „Lastra“ doo Lazarevac je sa svojim zaposlenim kao i voznim parkom apsolutno spremno dočekala ponovno uspostavljanje autobuskog saobraćaja. Molimo građane da poštuju preporuke nadležnih organa prilikom korišćenja usluga prevoza, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Od petka 8. maja počinje lokalni i prigradski prevoz na teritoriji Grad Beograda. Zvaničan red vožnje SP „Lastra“ na sajtu

  • 6. maja 2020. at 17:08
    Permalink

    Kako vas nije sramota?Kakva markica za ceo mesec kada ljudi idu svaki treci ili cetvrti dan na posao?Pritom pustate letnji red voznje koji je katastofalan,hocete da uzmete sve uz minimalne Vase usluge

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *