BeogradLazarevac

Preminule još tri osobe, novih 120 slučajeva zaraze

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 120 osoba, ukupno 9.677 slučajeva. Preminulo je još troje, pa se ukupan broj pacijenata koji su izgubili borbu sa kovidom 19 popeo na 200.

kovid

Koronavirusom je u Srbiji zaraženo ukupno 9.677 osoba, a preminulo je 200, pokazuju najnoviji podaci. Procenat smrtnosti je 2,07 odsto. Ukupno je hospitalizovano 1.855 osoba. Opada broj pacijenata koji su na respiratoru i trenutku ih je 51. Do sada je izlečeno ukupno 1.723 ljudi.  Do sada je testirano ukupno 111.278 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da je jedinstvena ocena Kriznog štaba da je situacija u Srbiji pod kontrolom. Danas je primetno blago povećanje broja zaraženih, a Tiodorović kaže da taj broj može da varira, ali ne bi trebalo da pređe pet odsto. Svadbe, maturske večeri, i druge proslave da se odlože za drugu polovinu juna, preporučuje epidemiolog Tiodorović. Dodaje da još uvek neće biti otvorena pozorišta i bioskopi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA