BeogradLazarevacVesti

Od recikliranog materijala do portreta na novoj radionici Dušana Rajšiča

Akademski vajar Dušan Rajšić realizovao je još jednu kreativnu radionicu sa učenicima OŠ „Dule Karaklajić“ koja nosi naziv „Zvezdoznanac-odlepi i zalepi portret“. Motiv radionice je priča o Malom princu a kroz rad i igru deca će imati priliku da nauče kako da od recikliranog materijala naprave portret. Njihov zadatak je da kroz rad sa umetnikom nauče koji su to elementi portreta i kako se on menjao kroz istoriju. Radionica se realizuje u Modernoj galeriji.

Radionica Dusan Rajsic

„Odlepi – zalepi portret“ nova je radionica Dušana Rajšića namenjna osnovcima. Učešće na radionici uzeli si učenici specijalnog odeljenja OŠ „Dule Karaklajić“ koji se u prostoru Moderne galerije osećaju kao kod svoje kuće.

Deca u Modernoj galeriji

Kako kreirati portret i kako se izrada portreta menjala kroz istoriju, Dušan je kroz igru i praktičan rad pokušao da objasni svojim malim drugarima.

Dušan Rajšić
Dušan Rajšić

Dušan na svojim radionica koristi recikliran materijal kako bi malim pamtnim glavicama ukazao na značaj očuvanja životne sredine. Na praktičan ali zabavan način, njegovi polaznici do sada su naučili da sve što je nekome nepotrebno i odbačeno, može poslužiti kako bi nastalo malo umetničko delo.

Radionica Moderna galerija

Akadamski vajar Dušan Rajšić realizovaće seriju radionica koje za temu imaju priču o Malom Princu a svaka radionica koju ovaj umetnik organizuje, pored segmenta igre, ima i edukativni karakter i cilj da deca nauča da zavole umetnost i da joj pristupe na poseban i drugačiji način.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA