BeogradLazarevacVesti

Od septembra svim beogradskim osnovcima i srednjoškolcima besplatni udžbenici

Svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Gradske opštine Lazarevac dobiće komplet besplatnih udžbenika na poklon od Grada Beograda, počevši od septembra 2023. godine.

Važna informacija za roditelje u Beogradu je upravo ta, da će po prvi put, grad Beograd obezbediti komplete besplatnih udžbenika za sve prestoničke đake, gde se još jednom pokazuje da Grad sprovodi politiku „Brige o ljudima“, za koju je i sam gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, ranije govorio da je okosnica politike ove Gradske uprave.

– Grad Beograd je odlučio da obezbedi novac za udžbenike za sve beogradske učenike i da tako rastereti budžete svojih sugrađana. Smatramo da je to izuzetno važna stvar koja će suštinski da pomogne roditeljima, jer odgovorna Gradska uprava treba da vodi brigu o svojim građanima – kazao je Šapić.

Na ulazima svih beogradskih osnovnih i srednjih škola okačena su obaveštenja od strane gradske uprave o besplatnim kompletima udžbenika koje Grad obezbeđuje a važan je i podatak da će svi đaci osnovnih i srednjih škola u Beogradu i ubuduće dobijati besplatne udžbenike.

Budžetom Grada Beograda za 2023. godinu biće obezbeđena sredstva za sve važne odluke koje se prvi put realizuju u Beogradu. Podsećamo, još jedna važna odluka je da, pored besplatnih udžbenika za đake osnovnih i srednjih škola, prestonički vrtići za svu decu budu, takođe, besplatni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA