BeogradLazarevacVestiZdravlje

Od sutra zaštitne maske u svim apotekama u Srbiji, počela i isporuka kvasca

Distribucija zaštitnih maski po apotekama širom Srbije počela je jutros. Reč je o prvoj turi od 2,5 miliona maski koje su nabavljene iz Kine.
Stižu maske u svaku apoteku

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija danas, a najkasnije od sutra ujutru, svaka apoteka u našoj zemlji, čak i one u najudaljenijim mestima biće snabdevene maskama.

Službama Grada Beograda podeljeno je 120.000 maski koje su kineski privrednici poklonili Srbiji. Maske su namenjene vozačima GSP „Beograd” koji voze na koridorskim linijama. Maske su dobili i radnici u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji su u kontaktu sa velikim brojem ljudi. Deo zaštitnih maski biće podeljen i volonterima u svih 17 beogradskih opština koji pomažu građanima starijim od 65 godina.

Osnovne životne namirnice

Od danas je počela i isporuka kvasca proizvedenog u Srbiji trgovinama i pekarama. Kvasac će moći da se kupi u prodajnim lancima i marketima: „Deleze“, „Gomeks“, „PerSu“, „Aroma marketi“, DIS, „Dima Velika Plana“, „Podunavlje Bačka Palanka“, „Europrom Valjevo“, „Mikromarket“, kao i u „Lidlu“.

Oko 173 000 paketa životnih namirnica besplatno će dobiti beograđani stariji od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara. Dnevno će se pakovati između 10 i 15 hiljada paketa, sa po 13 artikala. Paketi se dostavljaju opštinskim centrima za socijalni rad. Pravo na njih imaju penzioneri koji žive na teritoriji Beograda i imaju penziju nižu od 30.000 dinara. Pakete mogu da očekuju na kućnu adresu, biće im najavljeno kada će im oni biti doneti i ostvljeni ispred njihovih vrata.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA