BeogradLazarevacVesti

Odavanje počasti poginulima u ratovima devedesetih

U znak sećanja na 13. oktobar, dan pogibije  prvog Lazarevčanina  tokom ratova devedesetih, odata je počast svim stradalim vojnicima. Vence i cveće položili su predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, predstavnici GO Lazarevac, rodbina i prijatelji. Tim povodom uručena  je plaketa opštine Lazarevac predsedniku udruženja i najmlađem ratnom veteranu, Vladanu Milosavljeviću.

venci 1U borbama kod Vukovara 13. oktobra poginuo je vojnik Goran Kuzmanović. On je prva žrtva ratova tokom devedesetih godina sa teritorije Lazarevca. Godišnjica njegove smrti obeležava se i kao Dan udruženja ratnih vojnih invalida. Svešetnik Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, Vladimir Stojković  služio je parastos kod spomen obeležja u centru Lazarevca. Vence i cveće položili su predstavnici  Udruženja ratnih vojnih invalida, predsednik skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić, predstavnici opštine, udruženja, rodbina i prijatelji. Predsednik skupštine  Bojan Sinđelić u svom obraćanju poželeo je da se takvo zlo kao što je rat više nikada ne ponovi, i da nikada najbolji sinovi otadžbine ne daju svoje živote, već da se za svoju zemlju bore na sve druge načine u miru.

venci 2Predsedniku Udruženja ratnih vojnih invalida Lazarevca Vladanu Milosavljeviću uručena je plaketa grada, uz napomenu da je ovo priznanje za njegov dosadašnji rad ali i obaveza za napore u budućnosti. Milosavljević je ovo priznanje primio sa neskrivenim emocijama.

venci 3U čast poginulih ratnika recitovana je rodoljubiva poezija.

venci 4

Uklesana imena 13 mladih lazarevčana ostaće kao spomen na njihovu nesebičnu žrtvu, služiće sadašnjim i budućim generacijama za ponos  ali i kao opomena na sva stradanja u teškim  ratnim vremenima. Cilj je da ovu godišnjicu obeležavaju i buduće generacije kao izraz zahvalnosti potomaka slavnih predaka.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA