LajkovacVesti

Odbojkašicama Železničara izmakao trofej Superkupa Srbije

Odbojkašice Železničara propustile su priliku da osvoje još jedan veliki trofej ove godine, Superkup Srbije. Želja je dominirao na početku meča i vodio 2:0, ali je višegodišnji šampion Vizura preokrenuo rezultat i posle 123 minuta igre pobedio sa 3:2, po setovima 19:25, 22:25, 25:22, 25:17 i 15:12.

Odbojkašice Vizure, aktuelne šampionke države, osvojile su prvi trofej u sezoni. One su do Superkupa Srbije, petog u istoriji, došle nakon što su posle velikog preokreta savladale Železničar iz Lajkovca sa 3:2. „Ajkulice“ su u Rumi nešto lošije ušle u meč protiv Železničara, te su mu dozvolile da osvoji prva dva seta. Lajkovčanke su u završnici bili skoncentrisanije, vezivale su poene u serijama, i to onda kada je bilo najpotrebnije, kada se meč lomio, što im je omogućilo da povedu sa ogromnih 2:0 u setovima. Bio je ovo četvrti trofej Superkupa Srbije za Vizuru u poslednjih pet godina, a peti ukupno, čime je samo potvrđena dominacija u našoj klupskoj odbojci.

Najviše poena za Želju osvojile su Oluić i Savić – po 16, Mladenović 15, sledi Lukić sa 7, Gajić i Vasileva po 5 i Spasenić 1. Kod Vizure najefikasnije su bile Petrović sa 24, Lazović sa 20, Gajević sa 16 i Gačić sa 12 poena.

Delegat Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije Goran Ćato predao je Ivani Lazarević, kapitenu Železničara, trofej namenjen finalisti Superkupa. Počast je ukazana i Zlatku Petroviću, delegatu Skupštine OSS iz Lajkovca, koji je zajedno sa čuvenim odbojkašem Igorom Miljkovićem, takođe delegatom OSS i generalnim sekretarom OSB, predao srebrne medalje odbojkašicama Železničara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA