LajkovacVesti

Uspesi lajkovačkih učenika na konkursu Instituta Batut

Na regionalnom konkursu za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola na temu „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost“, koji je raspisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ povodom 16. oktobra – Svetskog dana hrane, učenici OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca osvojili su nekoliko nagrada.

Na likovnom konkursu, u konkurenciji učenika od petog do osmog razreda, osvojili su prve tri nagrade i specijalnu nagradu. Prva nagrada pripala je učeniku osmog razreda Luki Periću, druga Urošu Boljanoviću (šesti razred), treća Adrijani Kostadinović (peti), dok je specijalna nagrada pripala Jeleni Lacmanović, učenici osmog razreda. Njihov mentor je profesor likovne kulture Miloje Mitrović, a njegovi učenici su na ovom konkursu osvajali i prvu republičku nagradu.

Na literarnom konkursu drugu nagradu osvojila je učenica petog razreda Marija Jeremić, njen mentor bila je nastavnica Sonja Milovanović. Nagrade su uručene juče na centralnoj regionalnoj manifestaciji u Mionici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA