Odbornici usvojili odluku o završnom budžetu GO Lazarevac

Na 15. redovnom skupštinskom zasedanju, odbornici GO Lazarevac usvojili su predlog Odluke o završnom budžetu za 2021. godinu. Prihodi GO Lazarevac za prethodnu godinu iznosili su milijardu i 40 miliona dinara a ostvareni su u iznosu od 995 miliona dinara, odnosno 95, 67 posto od planiranog. Usvojen je i izveštaj o realizaciji godišnjeg poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju za prethodnu godinu kao i izveštaj o radu Centra za kulturu Lazarevac. Na mesto direktora Prvog prigradskog pozorišta imenovana je Ivana Nedeljković, koja je i u prethodnom mandatu obavljala ovu funkciju. Bojan Sinđelić, predsednik skupštine rekao je da je ovo bila konstruktivna sednica i da su odbornici i vladajuće i opozicione strukture, demokratski raspravljali o temama koje su bile na dnevnom redu.

Prva tačka redovnog 15. skupštinskog zasedanja izazvala je najveću pažnju odbornika GO Lazarevac. Budžet za prethodnu godinu izvršen je u iznosu od 95, 67 odsto od planiranog a preneta sredstva su 144 miliona dinara. Predsednik Skupštine Bojan Sinđelić rekao je u izjavi za medije da se najviše raspravljalo o prve dve tačke, jedna se odnosila na izveštaj o završnom budžetu i poslovanju JP za izgradnju.

Nakon konstruktivne rasprave odbornika, o osam tačaka raspravljalo se po skraćenom postupku. Najvažnija tačka u ovom delu odnosila se na izbor direktora Prvog prigradskog pozorišta a Ivana Nedeljković reizbarana je na ovu funkciju. Sinđelić je pohvalio njen rad i napomenuo da joj je zasluženo produžen mandat.

Bojan Sinđelić, predsednik Skupštine GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik Skupštine GO Lazarevac

Na sednici je usvojen i Izveštaj o radu Centra za kulturu Lazarevac sa izveštajem o finansijskom poslovanju za 2021. godinu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA