Odeljenje I1 OŠ “Knez Lazar“ vicešampion konkursa ‘’Pokrenimo našu decu’’

Pobednike konkursa ‘’Pokrenimo našu decu’’, među kojima je i odeljenje I1 OŠ “Knez Lazar“ Lazarevac učiteljice Zorice Ivković posetili su predstavnici brenda Aqua Viva i Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja. Prvaci OŠ ‘’Knez Lazar’’ osvojili su drugo mesto od ukupno 400 odeljenja učesnika. Projekat je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U svetu ali i kod nas 70% dece je nedovoljno fizički aktivno, svako peto ima nepravilno držanje tela, a svako četvrto je gojazno. U cilju prevencije i da se smanji nivo ovih zabrinjavajućih podataka Aqua Viva i Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta, pokrenuli su program „Pokrenimo našu decu“ koji je podržalo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Predstavnici organizatora programa posetili su odeljenje I1 OŠ “Knez Lazar’’ koje je osvojilo drugo mesto.

Cilj programa jeste da vežbanje postane svakodnevna zdravstvena navika, prevencija lošeg držanja, gojaznosti i neaktivnosti kod učenika od 1. do 4. razreda

Pobednička odeljenja su nagrađena besplatnom rekreativnom nastavom i paketima rekvizita za fizičku aktivnost a učiteljice vaučerima za putovanje. Nagrade je obezbedio ‘’Knjaz Miloš’’.

Od ukupno 400 odeljenja izabrana su tri šampiona programa. Nagrade su osvojili istrajnošću, pravilnošću i kreativnošću u vežbanju.

Pored “Knezovaca“ prvo mesto osvojilo je odeljenje III2 OŠ „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije, a treće mesto odeljenje I3 OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda. Planiran je nastavak ovog programa u cilju promocije dobrih navika i svesti da fizička aktivnost jeste vežbanje, ali i društvena aktivnost, igra, zabava i uživanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA