Prvaci OŠ ”Knez Lazar” osvojili drugo mesto u okviru programa ”Pokrenimo našu decu”

U okviru programa ”Pokrenimo našu decu” koji sprovode Aqua Viva i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zajedno sa Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja, odeljenje I1 OŠ”Knez Lazar” učiteljice Zorice Ivković osvojilo je drugo mesto od ukupno 400 odeljenja učesnika.

Aqua Viva i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zajedno sa Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, pokrenuli su program „Pokrenimo našu decu“ na osnovu zabrinjavajućih podataka i rezultata vezanih za fizičku aktivnost i zdravstveno stanje dece do kojih su došli istraživači, kako u svetu tako i kod nas. Naime, 70% dece nedovoljno je fizički aktivno, svako peto ima nepravilno držanje tela, a svako četvrto je gojazno. Projektom se uvodi dodatnih 15 minuta svakodnevne fizičke aktivnosti u školama u Srbiji. Cilj programa jeste da vežbanje postane svakodnevna zdravstvena navika, prevencija lošeg držanja, gojaznosti i neaktivnosti kod učenika od 1. do 4. razreda. Drugo mesto je osvojilo odeljenje I1 OŠ ”Knez Lazar”.

Kako bi učestvovali u konkursu neophodno je bilo da pošalju Video snimak u trajanju od maksimalno 2 minuta gde se prikazuje primena ponuđenih modela vežbanja iz programa, kao i video snimak u maksimalnom trajanju od jednog minuta gde se prikazuje kreativni model vežbanja koji su osmislili đaci u saradnji sa učiteljima.

Zorica Ivković, učiteljica OŠ "Knez Lazar"
Zorica Ivković, učiteljica OŠ “Knez Lazar”

Izbor 3 najbolja odeljenja na nivou Republike Srbije, obavljen je od strane komisije koju čine predstavnici kompanije „Knjaz Miloš“, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Od ukupno 400 odeljenja izabrana su tri šampiona programa. Nagrade su osvojili istrajnošću, pravilnošću i kreativnošću u vežbanju. Nagrade je obezbedio sponzor ”Knjaz Miloš”.

Pored ”Knezovaca” prvo mesto osvojilo je odeljenje III2 OŠ „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije sa učiteljicom Svetlanom Stanković, a treće mesto odeljenje I3 OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda sa učiteljicom Aleksandrom Ivezić. Planiran je nastavak ovog programa u cilju promocije dobrih navika i svesti da fizička aktivnost jeste vežbanje, ali i društvena aktivnost, igra, zabava i uživanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA