BeogradKulturaLazarevacVesti

Odigrana premijera predstave „Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka“

Na sceni Centra za kulturu Lazarevac premijerno je izvedena predstava „Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka“, po tekstu i režiji Anđelke Nikolić. Predstava je nastala u koprodukciji Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra, Кnjaževsko-srpskog teatra Кragujevac, Seoskog kulturnog centra Markovac  i Umetničke grupe Hop.La! iz Beograda.

Premijera predstave Rasvetljavanje

Premijera predstave “Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka“ izvedena je u sredu 22. marta na sceni Centra za kulturu Lazarevac. Predstava je nastala na osnovu zapisnika sa suđenja navedenog u knjizi Obrada Gavrilovića „Ćuprijski okružni sud 1815 – 1865“. Ovo jeste priča o nasilju nad ženama, ali i priča o stradanju žrtava i nasilnika, izjavila je glumica Ivana Nedeljković.

Premijera predstave Rasvetljavanje

Publika ima značajnu ulogu u ovoj predstavi jer pet glumica igraju optužene, svedoke i rasvetljivače slučaja, pa publika pomaže da se rekonstruišu određene situacije i preuzimaju uloge pojedinih svedoka, izjavila je Anđelka Nikolić po čijem tekstu i režiji je nastala predstava.

Jelena Cvijetić u predstavi Rasvetljavanje

U predstavi „Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka“ pored Ivane Nedeljković igraju i Jelena Cvijetić, Jasmina Dimitrijević, Katarina Mitrović, Maja Jovanović Spasojević i specijalna gošća Šarlota.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA