BeogradLazarevacVesti

Odred izviđača „Zlatni kompas“ učestvovao na seminaru u Sutomoru

Odred izviđača „Zlatni kompas“ održao je konferenciju za medije povodom učešća članova ove organizacije na seminaru u Sutomoru, koji je održan na inicijativu Evropske skautske kancelarije iz Ženeve.

Seminar izviđača u Sutomoru

Seminar su organizovali Odredi izviđača Crne Gore, Slovenije i Srbije za trening za rukovodioce novoosnovanih izviđačkih jedinica. Među 50 polaznika učešće su uzeli i lazarevački izviđači iz „Zlatnog kompasa“ koji su u Lazarevac doneli nove ideje i metode za rad sa izviđačima a dogovorena je i saradnja sa jednim izviđačkim društvom iz Slovenije.

Odred izviđača Zlatni kompas

Odred izviđača „Zlatni kompas“ osnovan je prošle godine na inicijativu grupe entuzijasta, koja ima dugogodišnje iskustvo u izviđaštvu. Kako bi poboljšali svoj rad i primenili nove ideje u radu sa mladiim izviđačima, članovi ovog odreda uzeli su učešće na seminaru koji je tokom prošle nedelje održan u Sutomoru.

Mlad odred trenutno broji oko 35 izviđača. Obuke i seminari sastavni su deo rada izviđačkih odreda kako bi poboljšali i unapredili svoje iskustvo i potom ga preneli na mlađe. Seminaru je prisustvovala i Aleksandra Izgarević, sekretar Odreda izviđača „Zlatni kompas“. Na seminaru je dogovorena saradnja sa novoosnovanim izviđačima iz Bogatića.

Aleksandra Izgarević
Aleksandra Izgarević

Odred „Zlatni kompas“ trenutno najveći problem ima zbog nepostojanja adekvatnih prostorijama za rad. Trenutno se okupljaju u prostoru Biblioteke „Dimitrije Tucović“ a nakon sastanka sa rukovodstvom opštine obećana im je pomoć.

Materijalna osnova Odreda izviđača „Zlatni kompas“ trenutno je loša. Predrag Cvetković, zamenik starešine odreda napominje da se izviđači izdržavaju jedino od članarina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA