BeogradLazarevacVesti

Planirana dobit JP „Toplifikacija“ za ovu godinu pet miliona

JP „Toplifikacija“ prethodnu godinu završilo je sa dobitkom od tri miliona dinara, dok su procene da će u ovoj godini realna dobit biti oko 5 miliona.

Toplifikacija

U svom planu i programu za ovu godinu direktor ovog Javnog preduzeća Vukašin Janjević rekao je da su planirane rekonstrukcije ulica Janka Stajčića, izgradnja prve faze toplifikacionog sistema u ulici Nova Njegoševa i Boška Buhe, rekonstrukcija Šahte 0, kao i priključak za Vatrogasni dom. JP „Toplifikacija“ planirana sredstva za kapitalne projekte obezbedila je iz sopstvenih izvora.

Obrazlažući plan i program poslovanja JP „Toplifikacija“, direktor Vukašin Janjević rekao je da je planirani prihod u ovoj godini realan i da će ostvarena dobit u 2020. biti oko pet miliona dinara. Za ovu godinu planirana su sredstva iz sopstvenih izvora u iznosu od 55. 120.000,00 dinara za nabavku neophodne opreme, vozila ali i za izgradnju delova toplovodnog sistema u ulici Janka Stajčića, prve faze sistema u ulicama Boško Buha i Nova Njegoševa.

Vukašin Janjević
Vukašin Janjević

JP „Toplifikacija“ poslovalo je u suficitu sve godine izuzev 2018., kada se pojavio gubitak od 13 miliona dinara. Taj gubitak se odnosio na cenu usluga, jer dugi niz godina cena nije menjana i bilo je znatno većih ulaganja u mrežu, a sredstava iz budžeta nisu bila namenjena za to preduzeće. Direktor Janjević obrazložio je da se pokriće gubitka iz 2018. godine odobrava na teret kapitala „Toplifikacije“.

Trenutni kapaciteti za nova priključenja na mrežu su popunjeni a u saradnji sa „Toplanom“ u Vreocima radi se na zameni pumpi u postrojenju kako bi se stvorili uslovi za proširenje mreže.

Usluge grejanje u Lazarevcu trenuno koristi oko 8000 domaćinstva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA