Održan 2. međunarodni turnir u fudbalu za najmlađe u organizaciji Akademije sporta

U okviru manifestacije Dani Vidovdana, na pomoćnom terenu FK Kolubara, održan je 2. međunarodni turnir u fudbalu za decu uzrasta 8 i 9 godina gde su kao domaćini Akademija sporta iz Lazarevca ugostili svoje prijatelje i decu iz Grčke ali i domaće timove. Turnir nije imao takmičarski značaj dok je druženje i dobra atmosfera bila u prvom planu.

 

Ovo je 2. po redu međundarodni turnir koji se održava u našem gradu gde su kao i pre dve godine pored domaćih ekipa, učešće uzela i deca iz Grčke, dok je u planu da za sledeći turnir gostuju i deca iz grada Celje iz Slovenije. Na turniru je učestvovalo preko 250 dečaka i devojčica godišta 2012. i 2013., dok je turnir bio organizovan u dve grupe po 4 ekipe. Prethodne godine, turnir nije održan iz poznatih razloga.

 

Dominantna kao i prethodnih godina bila je ekipa Partizana sa svojom dobro poznatom školom fudbala kojoj u Evropi nema premca i koja je zvanično proglašena za najbolju omladinsku školu, ispred škole čuvenog Ajaksa.

 

Turnir nije imao komercijalni karakter i nije postojala uobičajana kotizacija za učešće ekipa. Sva sredstva obezbeđena su pod pokroviteljstvom GO Lazarevac kao i generalnog sponzora UniCredit banke.

 

U planovima Akademije sporta jeste obezbeđenje sredstava za izgradnju male montažne hale gde bi deca i članovi kojih trenutno broji preko 115, mogli da neometano igraju i treniraju nezavisno od vremenskih uslova. Za taj projekat je aplicirano kod nadležnog Ministarstva sporta gde se odgovor i potencijalna realizacija očekuje na jesen tekuće godine.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA