LazarevacPićePoljoprivredaVestiZabavaZanimljivosti

Održan drugi festival zanatskog piva u Lazarevcu

Na platou ispred Rudarske česme održan je drugi festival zanatskog piva. Svoje proizvode ovom prilikom Lazarevčanima je predstavilo osam zanatskih pivara sa 26 kraft piva. U muzičkom delu programa nastupili su DJ Vlada, bendovi „Lusteri“ i „Raspuštena banda“, a svoj nastup pred lazarevačkom publikom imao je i talentovani bubnjar Petar Milutinović. Predsednik opštine Bojan Stević iskazao je zadovoljstvo što je i ove godine uspešno održan festival piva koji će prerasti u tradiciju.
Festival zanatskog piva u Lazarevcu

Veliki broj Lazarevčana i gostiju iz drugih krajeva prisustvovao je drugom festivalu zanatskog piva, uživajući u dobroj muzici i brojnim aromama ovog popularnog pića. Posetiocima se predstavilo osam zanatskih pivara. U pitanju su zanatska piva koja se dobijaju prirodnim procesom vrenja i koja u sebi na sadrže nikakve konzervanse niti druge dodatke, pa tako spadaju u izuzetno zdrave i osvežavajuće napitke, Pored ovih pića, posetioci su mogli da uživaju i u kobasicama, izjavio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević.

Festival zanatskog piva u Lazarevcu

Među osam pivara koje su učestvovale na festivalu bila je i pivara Crow iz okoline Smedereva koja na našem tržištu postoji već šest godina. Prema rečima Bobana Novakovića, Sanšajn je jedno od najprodavanijih piva među 80 koje proizvodi ova pivara.

Festival zanatskog piva

Luka Pavličić nam je rekao više o tradiciji pivare „Kabinet“, koja je prva srpska kraft pivara i koja proizvodi više od 90 vrsta piva. Prema njegovim rečima vredno su se pripremali za festival.

Festival zanatskog piva u Lazarevcu

U muzičkom delu programa na platou ispred Rudarske česme nastupili su DJ Vlada, bendovi „Lusteri“ i „Raspuštena banda“, i talentovani bubnjar Petar Milutinović. Festival je organizovan u okviru manifestacije „Dani Lazarevca“.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA