Održan “Dečji ekološki festival – Eko La”

Centar za kulturu Lazarevac i ove godine realizuje projekat “Dečji ekološki festival – Eko La”. Ukazujući na značaj reciklaže i zaštite životne sredine kroz čitav niz kreativno edukativnih radionica ”Eko La” ima za cilj podizanje i razvijanje ekološke svesti kod najmlađe populacije. Ovoga puta učešće su uzeli učenici OŠ ”Knez Lazar”.

”Dečji ekološki festival – Eko La”autorke Darinke Stanojević i Marinke Jovanović, ovoga puta tretira problem ambalaže, odnosno plastičnih kesa koje se nakon korišćenja mogu upotrebiti dekorativno ili praktično kroz pravljenje torbi ili novčanika. Radionice su održane u prostorijama galerije “Savremenici”, Centra za kulturu Lazarevac.

Plan je da se u ove radionice uključe i ostale škole sa teritorije GO Lazarevac, a projekat realizuje samostalno Centar za kulturu Lazarevac pružajući na taj način svoj doprinos održivom razvoju i očuvanju sredine u kojoj živimo.

Festival se organizuje i povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine 5. juna sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA