BeogradLazarevacVesti

Održan drugi „Dance zone“ festival

Drugo Međunarodno plesno takmičenje „Dance zone“ u organizaciji Plesnog kluba „Kolus“ i Gradske opštine Lazarevac održano je u Sportsko-rekreativnom centru „Kolubara“. Na ovom spektaklu učešće je uzelo oko 1400 igrača iz pet država. Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević.

Plesni klub „Kolus“, uz podršku Gradske opštine Lazarevac organizovao je u nedelju 27. marta Međunarodni festival „Dance zone“. Za učešće na festivalu u modernom plesu koji je održan u Sportsko-rekreativnom centru „Kolubara“ prijavilo se oko 1400 učesnika iz Hrvatske, Severne Makedonije, Rumunije, Crne Gore i Srbije.  Za najbolje učesnike koji su se takmičili u više kategorija obezbeđene su nagrade. Nadmetanje je organizovano u više kategorija: solo, duo tačkama, produkciji , hip hopu, strit densu i drugima. Predsednik Gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević izrazio je nadu da će naredne godine ovo takmičanje trajati više od jednog dana i da će učestvovati još veći broj takmičara.

Predsednica Plesnog kluba „Kolus“ Sandra Đurđević istakla je da je izuzetno zadovoljno kako je takmičenje prošlo i dodala da je za takmičare obezbeđeno i 1100 medalja i oko 70 pehara za prvo, drugo i treće mesto.

Glavni sudija drugog međunarodnog festivala „Dance zone“, Trajče Petkovski iz Severne Makedonije kazao je da mu je velika čast što je i njegova zemlja deo ovog takmičenja, i da je posle dve godine pandemije korona virusa ovo izuzetan dogođaj na kojem se takmičari prvenstveno druže, ali naravno i pokazuju svoje umeće u različitim kategorijama plesa.

Opština Lazarevac pomogla je organizaciju ovog festivala. Obezbeđen je i nagradni fond od 2000 evra, kao i brojne nagrade za učesnike. Posetioci su imali priliku da uživaju u vrhunskim plesnim performansima i koreografijama koje su prikazali najbolji igrači regiona.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA