BeogradLazarevacVesti

Održana promocija knjige „Završna reč“ Tome File

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je promocija knjige poznatog advokata Tome File „Završna reč“. Pored ovog naslova posetiocima je predstavljena i knjiga „Branio sam na smrt osuđene“ Filota File. Fila je ove knjige preporučio svakom studentu prava jer je u njima predstavljeno oko 80 godina čuvene Advokatske kancelarije Fila.

Toma Fila u Lazarevcu

Poznati advokat Toma Fila predstavio je u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac svoju knjigu „Završna reč“ koju je objavio pre pet godina. Ovom priolikom promovisana je i knjiga njegovog oca Filote File „Branio sam osuđene na smrt“. U „Završnoj reči“ su opisani slučajevi Slobodana Miloševića, Jovanke Broz, Žarka Lauševića, Borke Vučić, Nikole Šainovića, Šefke Hodžić, haških osuđenika, ubica i kriminalaca, nevinih i krivih.

Toma Fila na promociji svoje knjige u Lazarevcu

Fila je ovom prilikom govorio i o advokatskom poslu i svim dobrim i lošim situacijama.

Od svih predmeta na kojima je radio, izdvojio je slučaj Šefke Hodžić, u pitanju je zločin koji je zgrozio tadašnju jugoslovensku javnost. Na ovom slučaju Toma Fila je radio sa svojim ocem.

Promocija knjige Tome File

Fila je ovom prilikom ispričao i nekoliko anegdota koje su vezane za advokatski posao.

Toma Fila, koji je i predsednik Crkvene opštine Grada Beograda, ovom prilikom je obišao i Spomen kosturnicu u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA