BeogradLazarevacVesti

Održan drugi „Jesenji karneval“

U organizaciji vaspitača predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka“ organizovana je druga po redu manifestacija “Jesenji karneval“. Glavna lazarevačka ulica bila je prošarana bojama jesni a najmlađi, uz veliku pomoć vaspitača i roditelja, svojim kostimima prikazali su plodove jeseni ali i svoju maštu i veliku dozu kreativnosti.

Jesen – jedno od najlepših godišnjih doba, ako je suditi po koloritu i prirodi oko nas, i ove godine bila je povod da se mališani okupe na karnevalu i prodefiluju glavnom ulicom do rudarske česme. Na impozantnoj bini, koju su ukrasile vredne ruke maštovitih vaspitačica, naši najmlađi sugrađani pokazali su šta to jesen donosi i koji su njeni plodovi.

Na ovom, drugom po redu karnevalu, nastupilo je 14 grupa, skoro 300 mališana i 40 vaspitača. Uz najlepše dečije pesmice uživali smo u prelepim kostimima i koreografijama. Nasmejani roditelji, bake i deke, i snažni aplauzi samo su dokaz da su deca i vaspitači i ove godine bili puni ideja i mašte. Zabavljali su se i igrali, a kroz rad stvorili i zanimljive maske…

I ova manifestacija je imala humanitarni karakter a na prodajnom štandu kod Rudarske česme, mališani i vaspitačice prodavali su premete, crteže i nakit koji je nastao tokom boravka u Predškolskoj ustanovi. Umesto novca, valuta su bili čepovi koji su prikupljani za akciju “Čep za hendikep“.

Poseban doprinos celokupnom ambijentu “Jesenjeg karnevala“ dale su figure nastale od velikih bala slame pod nazivom “Baka i deka šumadinci“. Sve ovo je kako su nam rekli vaspitači nastalo uz mnogo ljubavi i dobre volje, ali prevashodno zahvaljujući mašti i kreativnosti najmlađih. Poželeli smo im da na ovaj način obeleže dolazak svakog godišnjeg doba a nadamo se da će na zadovoljstvo svih, ova manifestacija zaista postati deo tradicije i bogate ponude programa za najmlađe.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA