BeogradLazarevacObrazovanjeVestiZdravlje

Održan „Festival prve pomoći-najčešće povrede u školi“

U sali OŠ „Dule Karaklajić“ održan je „Festival prve pomoći – najčešće povrede u školi“. Organizator festivala je Sekcija pomoći ove škole a događaj je organizovan uz podršku Crvenog krsta Lazarevac. Volonteri Crvenog krsta i sekcije prikazali su najčešće povrede u školi i načine kako da ih saniramo. Ovo je jedan od načina da se prva pomoć prezentuje i pokaže da je prva pomoć laka i da je svako može naučiti a pravovremeno reagovanje može spasiti nečiji život.

„Festival prve pomoći“ u OŠ „Dule Karaklajić“ okupio je volontere Crvenog krsta i članove školske sekcije, koji su predstavili najčešće povrede koje se mogu desiti u školskom okruženju, pruživši ujedno i dragocene informacije o efikasnim načinima pružanja pomoći. Cilj ovog događaja bio je podizanje svesti o važnosti poznavanja osnovnih principa prve pomoći među učenicima, nastavnicima i roditeljima. Učesnici festivala su imali priliku da se upoznaju sa realnim situacijama koje se mogu dogoditi u svakodnevnom školskom životu i nauče kako pravilno reagovati u hitnim situacijama.

Volonteri Crvenog krsta i članovi sekcije su kroz zanimljive prezentacije i praktične demonstracije prikazali korake prve pomoći prilagođene školskim povredama. Ovaj festival je posebno naglasio da je prva pomoć dostupna svakome, te da je osnovno znanje o pravilnom reagovanju u hitnim situacijama ključno za spašavanje života.

Važno je istaći da je ova inicijativa doprinela razbijanju predrasuda o složenosti pružanja prve pomoći. Festival je naglasio da je prva pomoć zapravo pristupačna i da je svako u stanju da je nauči. Kroz ovakve događaje, zajednica stiče samopouzdanje u svoje sposobnosti da pomogne drugima u nevolji. Ova vrsta edukacije ima dugoročan pozitivan uticaj, stvarajući svest o odgovornosti prema sopstvenom zdravlju i zdravlju drugih. Festival prve pomoći u osnovnoj školi „Dule Karaklajić“ predstavlja odličan primer kako lokalna zajednica, škola i organizacije poput Crvenog krsta mogu zajedničkim snagama doprineti bezbednijem i odgovornijem okruženju za sve svoje članove.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA