BeogradLazarevacVesti

Održan IV Međunarodni dečiji festival folklora „Kolubarsko srce“

ANIP „Kolubarsko kolo“ organizovao je u subotu četvrti po redu Međunarodni dečiji festival folklora „Kolubarsko srce“. Smotra je održana u Domu kulture u Mirosaljcima a i ove godine bila je revijalnog karaktera. Nastupilo je 11 ansambala iz Srbije i Republike Srpske sa preko 350 učensnika.

ANIP Kolubarsko kolo organizovao je četvrti po redu, sada već, tradicionalni festival dečijeg folklora. Svoje umeće, veštine, prelepe narodne nošnje, imalo je priliku da predstavi 11 ansambala iz Srbije ali i Republike Srpske. Preko 350 učesnika igralo je i pevalo u Domu kulture a domaćini nisu krili oduševljenje zbog broja gostiju ali i publike koja je došla da isprati nastupe.

Dobru saradnju ANIP Kolubarsko kolo neguje i sa društvom „Piskavica“ iz Banja Luke, koja je 2019. godine učestvovala na manifestaciji „Kolubarsko srce“, koji su se na smotri predstavili igrom iz Krajine.

Mesna zajednica Mirosaljci trudi se da svojim meštanima obezbedi dobre uslove za život i sadržajne programe kako bi omogućila deci ali i starijima da uživaju u kulturnim i sportskim dogđajima, bez da odlaze u veće sredine, kaže Mile Ranković, predsednik Mesne zajednice.

Međunarodni festival dečijeg folklora i ove godine bio je prilika da se pokažu nove igre i nošnje.  Uživalo se u tradiciji i druženju koje je potrajalo do kasno u noć. Iako spada u najmlađi ansambl u opštini Lazarevac, „Kolubarsko kolo“ iz dana u dan ima sve veći broj članova a najviše dece. Ovaj ansambl iz Mirosaljaca trenutno broji preko 100 aktivnih članova u nekoliko sekcija, a očekuju i upis novih članova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA