Održan koncert „Više od igre“ za Janu Simić

Humanitarno memorijalni koncert „Više od igre“ održan je u lazarevačkom Centru za kulturu. Koncert je organizovao KUD „Dimitrije Tucović“ uz podršku UG „Ujedinjeni za Lazarevac“. Sav prihod od prodaje ulaznica i novac koji je prikupljen tokom koncerta namenjen je za lečenje naše sugrađanke Jane Simić. Koncert je organizovan u čast preminulih članova Dragomira Arsenijevića i Zorana Simovića.

Koncert KUD Dimitrije Tucović

Igrom i pesmom na koncertu „Više od igre“, KUD „Dimitrije Tucović“ slavio je život ali i odao poštu svojim nekadašnjim članovima koji su preminuli ali koji su dali svoj doprinos da ovo društvo traje godinama. Koncert je imao i humanitarni karakter jer je sav novac od prodaje ulaznica namenjem za lečenje Jane Simić. Stefan Đorđević, član ovog umetničkog društva kaže da je koncert ujedno bio i povod da se okupe stari članovi ali i obnovi ansambl koji tokom pandemije korona virusa nije održavao probe i nastupe.

Stefan Đorđević
Stefan Đorđević

Planovi KUD „Dimitrije Tucović“ su veliki. Za ovaj koncert članovi su se spremali pola godine i nadaju se da će se pored starih članova, društvu priključiti i mlađi igrači. Trenutno su im problem prostorije ali se nadaju da će i to uskoro biti rešeno.

Veterani Kud Dimitrije Tucović

Ideju članova kulturno umetničkog društva podržali su i humani ljudi iz Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ i pomogli organizaciju a zahvalnost duguju i brojnim sponzorima, koji su se i ovaj put odazvali u velikom broju i pomogli realizaciju koncerta.

koncert Više od igre

Koncertom „Više od igre“ prikupljena su značajna sredstva za lečenje Jane Simić koja već sedam godina bije bitku sa tumorom kičmene moždine. Publika je u velikom broju podržala i ovu akciju a novac su donirali i predstavnici drugih kulturno umetničkih društava sa teritorije naše opštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA