Održan kupoprodajni bazar umetnina i rukotvorina ”Art kvart”

Kupoprodajni bazar umetnina i rukotvorina ”Art kvart”, održan je u organizaciji Moderne galerije Centra za kulturu Lazarevac na platou kod Rudarske česme. Učešće su u okviru radionica ”Artić kvartić” uzela i deca PU ”Rakila Kotarov Vuka”. Ovaj bazar je imao humanitarni karakter a prikupljena sredstva biće uplaćena za potrebe lečenja naših sugrađana.

Uprkos tropskim temperaturama ali u letnjem duhu i ovoga puta na platou kod Rudarske česme održan je ”Art kvart”. Odluka organizatora je da se ova manifestacija od sada održava samo jednom godišnje, a učešće su uzeli brojni kreativci ali i prodavci knjiga kao i lekovitih preparata na bazi meda i bilja. ‘’Art kvart” je pored promocije kreativnog stvaralaštva i prilika za promociju našeg grada, koji je tog dana posvećen stvaralaštvu, inovativnosti i pozitivnoj energiji.

Ovaj ”Art kvart” je protekao u znaku humanitarnih akcija. Zahvaljujući izlagačima ali i organizatoru prikupljena su sredstva za lečenje naših sugrađana.

I ove godine bilo je najzabavnije na štandu predškolske ustanove. Brojne predmete ali i kolače kupovali su roditelji, a novac od prodaje njihovih rukotvorina namenjen je u humanitarne svrhe. Mali prodavci su zadovoljni današnjim profitom posebno imajući u vidu da će taj novac pomoći nekome da ozdravi.

Ovo je prilika za sve Lazarevčane i posetioce našeg grada da upoznaju brojne kreativce, razgledaju i kupe njihove proizvode. Na štadnu UG ”Ujedinjeni za Lazarevac” prikupljan je novac za lečenje Biljane Đorđević i Vesne Milovanović.

Pre svega sa humanim ciljem i u duhu solidarnosti naši sugrađani su tokom ovog Art kvarta mogli da kupe zanimljive i unikatne predmete, po povoljnim cenama. Ni ovoga puta nije izostala dobra zabava i prijatno druženje koji su postali obeležje Art kvarta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA