BeogradLazarevacVesti

Održan kviz „Šta znaš o Crvenom krstu?“

U okviru obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta, Crveni krst Lazarevac održao je kviz „Šta znaš o Crvenom krstu?“. Opštinsko takmičenje održano je danas 17.05.2023. godine u OŠ „Rudovci“.

Učestvovali su učenici četvrtih razreda iz 8 osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac. Pokazali su izuzetno znanje i borba je bila neizvesna, za drugo i treće mesto borilo se više škola a to nam je pokazatelj da su se vredno spremali i da su zainteresovani za aktivnosti koje Crveni krst sprovodi u školama.

Prvo mesto: OŠ „Dule Karaklajić“ – Lazarevac

Drugo mesto: OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ – Junkovac

Treće mesto: OŠ: „Rudovci“ – Rudovci

Ove godine domaćin kviza je bila OŠ „Rudovci“, a Crveni krst Lazarevac zahvalio se direktoru Nebojši Deliću na izuzetnoj saradnji i gostoprimstvu.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije će obeležiti sloganom „Sve što činimo, činimo od srca“. Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA