BeogradLazarevacVesti

Održan sastanak Aktiva direktora škola u Lazarevcu sa predsednikom opštine

U velikoj sali GO Lazarevac održan je sastanak Aktiva direktora lazarevačkih škola kojem su pored direktora prisustvovali i psiholozi i pedagozi, predstavnici MUP-a, Centra za socijalni rad, Osnovnog suda u Lazarevcu. Sastanak je počeo minutom ćutanja i odavanjem počasti nastradalima u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. Sastanak je zakazan na inicijativu predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića i razgovaralo se o bezbednosti učenika, prosvetnih radnika i svih zaposlenih u školama na teritroji opštine.

Sastanak AKTIVA

Sastanak Aktiva direktora u GO Lazarevac organizovan je na inicijativu predsednika opštine Bojana Stevića a govorilo se o bezbednosti učenika i svih zaposlenih u školama. Ogromna tragedija koja se dogodila u školi u Beogradu sve nas je ostavila u šoku a ono što je sada najvažnije je da ne dozvolimo da se ikada više ponovi, kaže Verica Anđelić predsednica Aktiva. Dodaje da je nastava u svim školama na teritoriji GO Lazarevac počela minutom ćutanja a da se sa učenicima na gotovo svim časovima razgovaralo o nemilom događaju.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Predsednik opštine Bojan Stević rekao je da GO Lazarevac saoseća sa roditeljima svih žrtvama i izrazio nadu da će deca koja su povređena brzo se oporaviti i nastaviti svoje školske i druge aktivnosti.  Ovaj put sastanak smo organizovali i sa svim predstavnicima institucija koje  su od značaja za rešavanje ovakvih i sličnih problema. Svesni smo da sve potiče iz kuće i porodice i željni smo da kroz predavanja i preventivu ukažemo deci na koji način da se ponašaju ali i kako da sa svojim roditeljima otvoreno govore o svojim problemima.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predstavnci svih škola zahtevali su od lokalne samouprave da se poboljšaju video nadzori u školskim objektima ali i da se pojača bezbednost i obezbedi više čuvara u školama. Svi su složni i spremni da sarađuju kako bi se sva deca i zaposleni u školama osećali bezbedno i nakon ovog događaja nastavili sa redovnim aktivnostima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA