BeogradLazarevacSportVesti

Održan Svetosavski turnir u šahu

U organizaciji Šahovskog kluba Kolubara, u parohijskom domu u Lazarevcu održan je tradicionalni Svetosavski turnir za takmičare osnovnih i srednjih škola, koji su bili podeljeni u pet kategorija. Na turniru je učestvovalo oko 120 takmičara iz Lazarevca, okolnih sredina i šahista iz regiona. Najboljim takmičarima pripali su pehari i medalje. Turnis su pomogli Crkvena opština, Gradska opština Lazarevac, Savez sportova i brojni privatni preduzetnici.

šahovski turnir

U Parohijskom domu u Lazarevcu održan je tradicionalni Svetosavski turnir u šahu za takmičare osnovnih i srednjih škola. Na turniru, kojem su prisustvovali šahisti iz opštine Lazarevac i okolnih sredina, učestvovali su i takmičari iz regiona. Turnir je organizovao Šahovski klub Kolubara, i bio je podeljen u pet starosnih kategorija, a takmičilo se oko 120 šahista.

Pobednici:

  • I starosne kategorije: David Perić
  • II starosne kategorije: Filip Čikiriz
  • III starosne kategorije: Nikola Šakotić
  • IV starosne kategorije: Ognjen Zelenović
  • V starosne kategorije: Mateja Spasić

Tempo igre na turniru bio je deset minuta plus pet sekundi, pojasnila nam je Jovana Pavićević, jedna od sudija.

Među takmičarima našla se i Lana Videnović. Lana ima devet godina i isto toliko medalja sa šahovskih turnira.

Svetosavski turnir u šahu

U Šahovskom klubu Kolubara zahvalili su se svima koji su svojim donacijama omogućili da ovaj Svetosavski turnir nastavi svoju tradiciju i okuplja mlade ljude.

Kotizacija za Svetosavski turnir iznoslila je 500 dinara, a učesnici su bili u obavezi da sa sobom ponesu digitalni šahocski sat i odgovarajuću garnituru.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA