BeogradLajkovacLazarevacSportVesti

Održan Tradicionalni karate turnir „Trofej unije“, nagrađeni najbolji sportisti i klubovi

U Sportskoj hali u Lajkovcu održan je tradicionalni novogodišnji turnir Srpske karate unije pod nazivom “Trofej unije”.  Pored takmičarskog dela, nagrađeni su i najuspešniji klubovi, treneri i takmičari u ovoj godini. Na turniru su učešče uzela 23 kluba sa preko 200 takmičara.

Organizator “Trofeja unije” je Srpska karate unija, a tehnički organizator i domaćin takmičenja u Lajkovcu bio je Кarate klub “Železničar”. Ovaj događaj okupio je  vrhunske takmičare iz zemlje, koji su pre početka takmičenja nagrađeni za uspehe postignute tokom ove godine. Jasmina Šabić, predsednica lajkovačkog KK „Železničar“ i domaćin ovog sportskog događaja, izrazila je zadovoljstvo što su imali priliku da ugoste klubove iz Rumunije, Makedonije, Bosne i Crne Gore.

Pre početka takmičenja Marko Nicović, predsednik Svetske karate konfederacije dodelio je priznaja najboljim karatistima i klubovima za rezultate postignute tokom godine. Jedan od najtrofejnijih klubova bio je karate klub „Zanshin 031“ iz Arilja a nagradu u njihovo ime primila je trener Nataša Cvetić.

Na turniru su učetvovala 23 kluba iz naše zemlje ali i regiona. Preko 200 takmičara nadmetalo se za medalju a bilo je organizovano i takmičenje za veterane.

Organizacija turnira bila je besprekorna, a veliki broj prisutnih gledalaca svedočio je o velikom interesovanju za ovu sportsku manifestaciju. Deca, mladi i stari ljubitelji karatea zajedno su uživali u fantastičnom sportskom ambijentu u Lajkovcu. Trofej unije nije samo takmičenje, već i prilika za okupljanje karate zajednice, razmenu iskustava i jačanje prijateljskih veza među klubovima. Ovaj turnir ostaje trajna vrednost u kalendaru karate takmičenja u Srbiji, doprinoseći razvoju i popularizaciji ovog plemenitog sporta.

GALERIJA:

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA