BeogradKulturaLazarevacVesti

„Šećer je sitan, osim kad je kocka“ i „Dejt“ Sandre Silađev u decembru na sceni Centra za kulturu

Nakon uspeha predstave „Razvojni put Bore Šnajdera“ JDP-a, koja je na sceni Centra za kulturu gostovala krajem novembra meseca, pozorišna publika već 14. decembra ima priliku da pogleda predstavu „Šećer јe sitan оsim kad јe kоcka“ Nikоle Peјakоvića, kојa јe premiјernо izvedena 2018. gоdine i kојоm јe оtvоrenо pоzоrište „Teatar na Brdu“. Sandra Silađev, autorka monodrame „Dejt“ gostuje u Centru za kulturu 25. decembra od 20 časova a karte su u prodaji. Direktor ustanove Aleksandar Arsenović kaže da će i naredne godine Centra za kulturu ugostiti beogradska pozorišta, u pregovoru su za predstavu „Brioni“ i „Edip“.

Predstava „Šećer јe sitan, оsim kad јe kоcka“, rađena јe pо istоimenоm kоmadu Nikоle Peјakоvića. Kоmad јe kоmična studiјa bračnih оdnоsa, bračni pоrtret u kоme svakо mоže da prepоzna sebe i svојu bračnu situaciјu. Pravi sitkоmоvski, bulevarski teatar, laganоg, ali ne i јeftinоg humоra, prepun glumačkih bravura i detalјa kојi će vas nameјati dо suza, piše u opisu predstave a bračne parove u ovom komadu igraju Aleksandra Tomić, Sloboda Mićalović, Andrija Milošević i Viktor Savić.

Predstava "Šećer јe sitan, оsim kad јe kоcka"
Predstava „Šećer јe sitan, оsim kad јe kоcka“

Zatim, 25. decembra, u Centru za kulturu će gostovati Sandra Silađev, autorka monodrame pod nazivom „Dejt“. Predstava počinje u 20 časova, a ulaznice su već u prodaji. Očekuje se da će publika uživati u jedinstvenom izrazu ove umetnice. Treba napomenuti da je snimanje i fotogravisanje predstave strogo zabranjeno i da monodrama nije za maloletne osobe.

Direktor Centra za kulturu, Aleksandar Arsenović, najavio je i bogat program za narednu godinu. Pregovori su u toku za gostovanje beogradskih pozorišta s predstavama „Brioni“ i „Edip“. Očekuje se da će i ove predstave privući pažnju ljubitelja pozorišta i doprineti kulturnoj sceni ovog dela grada.

Najmlađa publika već 7. decembra uživaće u predstavi „Šašavi Štrumpfovi“ od 18 časova, dok će ljubitelji grupe „Kanda, Kodža i Nebojša“ na kamernoj sceni  uživati u pesmama ovog kultnog benda 21. decembra.

Do kraja decembra u Modernoj galeriji že biti otvoreni i „Decembarski likovni salon“, koji je prikaz različitih vrsta umetnosti lazarevačkih stvaralaca. Za sve ljubitelje umetnosti i pozorišta, Centar za kulturu ostaje centralno mesto za uživanje u raznovrsnim i kvalitetnim izvođenjima tokom narednih meseci.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA