BeogradLajkovacVesti

Održana 10. sednica Opštinskog veća Opštine Lajkovac

Veće opštine Lajkovac održalo je desetu redovnu sednicu. U okviru priprema za predstojeću skupštinsku sednicu i usvajanje budžeta za narednu godinu razmatrano je 23 tačke dnevno reda. Budžet opštine Lajkovac iznosiće 1 milijardu 77 miliona 152 hiljade 444 dinara. Planirani prihodi su 916 miliona 462 hiljada dinara. Tokom sednice usvojeni su i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova.

lajkovac 1Na samom početku sednice razmotren je program poslovanja Regionalnog centra za upravljanje otpadom “Eko Tamnava“.  Regionalnom centru od 22. decembra pristupile su opštine: Krupanj, Mali Zvornik, Ljubovija kao i grad Loznica. U realizaciju ovog projekta  opštine će uložiti preko 19 miliona 700 hiljada dinara, iz državnog budžeta biće investirano  preko milijardu 500 miliona dinara. U ovaj projekat EBRD će investirati 29 miliona kreditinih sredstava za izgradnju deponije sa infrastrukturom, rok za završetak projekta je 2023. godina.Pored ove bitne teme Veće opštine Lajkovac je razmatralo i odluku o budžetu za 2021. godinu koja će biti potvrđena na poslednjoj sednici Skupštine opštine Lajkovac.

lajkovac 2Tokom sednice predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković  naveo je i projekte koji će biti finansirani iz opštinskog budžeta. Živković je posebno naglasio sredstva koja će biti izdvojena u prvoj polovini godine, odnosno pre prvog rebalansa.

lajkovac 3U prvih šest meseci značajna sredstva planirana su i po sporazumu sa JP EPS odnosno RB “Kolubara“. U prvih šest meseci biće plasirana sredstva po osnovu preseljenja Malog Borka odnosno Skobalja u iznosu od 220 miliona dinara. Ova sredstva su namenjena rešenju problema vodosnabdevanja celog naseljenog mesta Jabučje, izgradnju saobraćajnice ka zatvorenom bazenu, ali i urbanističko uređenje naselja “Vojni krug“ koje će biti namenjeno za preseljenje meštana ova dva naselja.

Lajkovac 3Sredstva za socijalna davanja neće biti smanjena ni ove godine. Planirana je i nabavka besplatnih udžbenika za sve buduće đake prvake. Neće biti ni povećanja cena komunalnih i administrativnih taksi. Uprkos svemu predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković najavaio je da će i budžet za 2021. godinu biti razvojni.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA