BeogradLazarevacVesti

Projekat “Posadi svoj hlad“ podržala i GO Lazarevac

“Posadi svoj hlad“ naziv je akcije koja se realizuje na inicijativu organizacije “Zeleni razvojni centar“ uz podršku GO Lazarevac. Građanima koji su se prijavili za učešće u akciji uručeno je po jedno stablo jasena u radnoj jedinici“Zelenilo“ JPKP Lazarevac. Reč je o 200 sadnica koje će krasiti isto toliko dvorišta u našoj opštini.

Zelenilo 1Nevladina organizacija “Zeleni razvojni centar“ već peti put organizuje akciju “Posadi svoj hlad“ sa ciljem da se na teritoriji  cele Srbije posadi milion sadnica. GO Lazarevac je podržala ovaj projekat u želji da i područje naše opštine postane zelenije i lepše. U radnoj jedinici  “Zelenilo“ u Gradskom parku sadnice je svečano uručio član veća Nikola Marinković. Ovom prilikom samo četiri učesnika ove akcije je prisustvovalo svečanom uručenju sadnica, u skladu sa epidemiološkim merama. Svi ostali dobitnici, tačnije još njih 196 svoje sadnice mogu preuzeti radnim danima od 7 do 15 časova na pomenutoj lokaciji.

zelenilo 2Ova akcija se realizuje povodom Svetskog dana čišćenja. Cilj je da gotovo svako dvorište širom Srbije krasi jasen, kao i da svaka porodica zasadi svoje porodično stablo koje će negovati i uživati u njegovom rastu i razvoju.

zelenilo 3

Svaki prijavljeni aktivista je pored sadnice dobio i uputstvo za sađenje, tablu za upisivanje imena i datuma sadnje. Obaveza svakog aktiviste je da zasadi sadnicu, fotografiše se i  pošalje administratoru fotografiju i lokalitet sadnje. Osim ozelenjavanja, cilj akcije je i borba za čistiji vazduh. Zasađeno je ukupno 30 000 sadnica belog jasena širom zemlje. Sledeća akcija ovakvog tipa planirana je na proleće.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA