Održana 119. sednica Veća opštine Lajkovac

U Lajkovcu je održana 119. sednica Veća opštine Lajkovac. Članovi Veća dali su saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u Javnom preduzeću „Gradska čistoća“. Značajan broj tačaka odnosio se na sport, pa su verifikovane odluka koje su se nagomilale tokom pandemije koronavirusa i trajanja vanrednog stanja. Članovi Veća razmatrali su i olakšice za one preduzetnike koji koriste zakupljeni prostor koji je u vlasništvu opštine Lajkovac, a  bili su sprečeni da posluju tokom epidemije kovida 19.

Gradska kuća u Lajkovcu

Od ukupno 22 tačke dnevnog reda, koje su razmatrali članovi Veća, većina se odnosila na period vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa. Jedna od značajnijih tačaka bila je unutrašnja organizacija i sistematizacija Javnog preduzeća „Gradska čistoća“, rekao je nakon sednice predsednik opštine Lazarevac Andrija Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

U narednih nekoliko meseci očekuju se konačne presude za vraćanje na posao četiri radnika koja su ranije bila otpuštena, što će lajkovačko komunalno preduzeće, odnosno opštinu koštati oko 20 miliona dinara, rekao je Živković.

Sednica Veća

Značajan broj tačaka 119. sednice Veća odnosio se na sportske klubove. Sva novčana sredstva koja su sportskim klubovima opredeljena za mart i april, a koja nisu realizovana zbog vanrednog stanja, moći će da se koriste u drugom kvartalu.

Sportski objekti u Lajkovcu

Kada je u pitanju epidemija koronavirusa u Lajkovcu, predsednik opštine Andrija Živković kaže da nije toliko dramatična kao u pojedinim delovima Srbije. On kaže da će i sve kulturne manifestacije koje su bile u planu da se održe ovog leta, biti odložene za septembar mesec, ukoliko epidemiološka sirtuacija bude to dozvoljavala.

Lajkovac

Sednica Veća opštine Lajkovac bila je održana u velikoj sali Gradske kuće, kako bi se ispoštovale sve odredbe o socijalnoj distanci, koje je preporučila Vlada Republike Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA