Održana 15. sednica Štaba za vanredne situacije opštine Lazarevac

Štab za vanredne situacije na danas održanoj 15. sednici usvojio je Informaciju o trenutnom stanju na području Gradske opštine Lazarevac vezana za epidemiju COVID-19.

Zgrada opštine Lazarevac

U COVID ambulanti DZ „Dr. Đorđe Кovačević“ u Lazarevcu od početka izbijanja epidemije COVID ukupno je pregledano 501 lice sa respiratornim smetnjama, a preko 150 lica je savetovano telefonskim putem. Od ovog broja 253 lica poslato je u samoizolaciju po raznim osnovama (boravili u inostranstvu, imali određene smetnje koje liče na simptome virusa COVID-19 ili su poslati sa drugih punktova), a 19 lica poslato je na dalje ispitivanje na Infektivnu kliniku.
U usvojenom Izveštaju se navodi da od 19 testiranih lica za 4 lica postoji zvanična potvrda da su inficirani virusom COVID-19. Od 4 inficirana lica muškarac star 60 godina, koji je imao hroničnu bolest bubrega preminuo je 28.03.2020. godine od posledica osnovnog oboljenja, dok je muškarac star 70 godina preminuo 01.04.2020. godine od posledica infekcije COVID-19. Dva inficirana lica, bračni par muškarac star 62 godine i žena stara 61 godina, nalaze se na bolničkom lečenju u КBC „Zemun“ u Beogradu.

Covid 19

U Izveštaju se navodi da se aktivnosti Policijske stanice Lazarevac odvijaju nesmetano i bez većih problema, a da na području gradske opštine Lazarevac nema većih kršenja mera propisanih od strane Vlade Republike Srbije. Štab za vanredne situacije uputio je apel stanovništvu sa područja gradske opštine Lazarevac da za vreme predstojećih verskih praznika poštuje mere propisane od strane Vlade Republike Srbije u pogledu okupljanja većeg broja građana na istom mestu, pravila o međusobnom rastojanju lica ispred i u objektima, kao i nošenja zaštitnih sredstava. U skladu sa naredbom Gradskog Štaba za vanredne situacije, Štab za vanredne situacije GO Lazarevac doneo je zaključak o uvođenju dvadesetčetvoročasovnog aktivnog dežurstva članova Štaba.

Lazarevac, arhiva
Lazarevac, arhiva

Na današnjoj 15. sednici Štaba doneta je i preporuka Javnom preduzeću za komunalnu privredu „Lazarevac“ iz Lazarevca, da na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije G- Broj:82-2377/2020 od 31.03.2020. godine, rad prodavnica koje se nalaze u objektu zelene pijace u Lazarevcu organizuje na način koji će obezbediti primenu svih do sada uvedenih mera čiji je cilj suzbijanje i zaštita građana od širenja virusa COVID-19, pravila o međusobnom rastojanju lica ispred prodavnica i o broju lica koja mogu istovremeno da budu u prodavnici. Radno vreme radnim danom do 15,00 časova, subotom i nedeljom do 13,00 časova

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Održana 15. sednica Štaba za vanredne situacije opštine Lazarevac

  • 3. aprila 2020. at 06:29
    Permalink

    Zadovoljan sam načinom rada lokalne samouprave a samo bih želeo da pitam, da li je u mogućnosti da obezbedite bolje snabdevanje građana zaštitnim rukavicama jer građani ih nemaju gde kupiti a potrebne su prilikom nabavke, naročito u apotekama.

    Hvala i srdačan pozdrav

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA