Prva žrtva koronavirusa u Lazarevcu

Na teritoriji opštine Lazarevac zabeležen je prvi smrtni slučaj pacijenta zbog posledice koronavirusa, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za novinare.

glavna lazarevačka ulica

Reč je o muškarcu starom sedamdeset godina, inače prvoobolelom od covida 19, koji je preminuo 1. aprila u popodnevnim časovima na Kliničko bolničkom centru „Dragiša Mišović“, potvrdio je direktor lazarevačkog Doma zdravlja Jovan Milojević, izjavivši saučešće porodici preminulog. I pored toga što je stanje pacijenta bilo dugo stabilno, ono se naglo pogoršalo, pa ni respirator nije mogao da pomogne pri lečenju, jer novi virus uništava funkciju pluća pa dolazi do naglog pogošanja zdravstvenog stanja.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Kada je u pitanju epidemiološka situacija u opštini Lazarevac u pitanju, od izbijanja epidemije registrovana su četiri lica koja su zaražena koronavirusom. Jedna osoba je preminula zbog covida 19, jedno lice je preminulo od bolesti, a dva pacijenta se nalaze na lečenju u KBC Zemun. Predsednik opštine Lazarevac i komandant Štaba za vanredne situacije Bojan Sinđelić i državni sekretar Bojan Stević porodici preminulog  izrazili su saučešće.

Bojan Stević
Bojan Stević

Sinđelić je pozvao sve sugrađane da postupe po merama Vlade i ostanu u svojim domovima i ne izlaze bez preke potrebe, te da nas očekuju dve teške nedelje u borbi sa koronavirusom. Stević je izrazio nadu da više neće biti smrtnih iskoda na teritoriji lazarevačke opštine i uputio apel svim sugrađanima da se pridržavaju pravila koje je donela Vlada i Ministarstvo zdravlja, jer je to jedini način da se suzbije epidemija. Neposredno pre održavanje konferencije za novinare, održana je 15. sednica Štaba za vanredne situacije, na kojoj je usvojeno svih pet tačaka koje su se našle na dnevnom redu.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Usvojena je Informacija o trenutnom stanju na području Gradske opštine Lazarevac, Organizacija dežurstva u Štabu u skladu sa tačkom 3, naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije. Doneta je preporuka o organizovanju rada prodavnica mešovite robe u objektu zelene pijace u Lazarevcu. Donet je i Zaključak o dopuni Zaključka o imenovanju poverenika civilne zaštite po naseljenim mestima opštine lazarevac. Članovi Štaba su usvojili i Informaciju o nabavci zaštitnih sredstava.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA