BeogradLajkovacLazarevacVesti

Održana 15. sednica Veća opštine Lajkovac

Veće opštine Lajkovac na 15. sednici razmatralo je 14 tačaka dnevnog reda. Većina tačaka odnosila se na razmatranje izveštaja o radu i realizaciji budžetskih sredstava u okviru bitnih programa kao što su poljoprivreda i zaštita životne  sredine. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je naglasio da je ovo poslednja pripremna sednica pred skupštinsko zasedanje koje je zakazano za 26. mart.

lajkovac 1U okviru priprema za novu sednicu Skupštine opštine Lajkovac  održana je 15. sednica Veća opštine. Razmatrano je 14 tačaka dnevnog reda, većina ih se odnosila na izveštaje o realizaciji programa koji se finansiraju iz budžetskih sredstava. Razmatran je izveštaj o radu Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo.  Dve tačke dnevnog reda odnosile su se i na programe za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

lajkovac 2Realizacija sredstava namenjenih za Fond za zaštitu životne sredine tokom 2020. godine bila je 7 od izdvojenih 26 miliona. Na realizaciju planiranih projekata uticala je pre svega epidemiološka situacija. Realizacija sredstava namenjenih za program rente bila je na zadovoljavajućem nivou, istakao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

lajkovac 3

Sredstva namenjena za razvoj i podršku poljoprivredi i ruralnom razoju u 2020. godini bila su 16 miliona dinara. Taj iznos je i ove godine izdvojen iz budžeta za tu namenu. Tokom sednice  su razmatrane i tačke bitne za socijalnu zaštitu, odnosno troškove sahrane lica i zakupnine grobnog mesta upokojenih koji nemaju bliže srodnike. Veće je razmatralo i dve tačke dnevnog reda vezane za programe za sport odnosno  stonoteniski i karate klub.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA