Dva meseca imunizacije protiv koronavirusa u Lazarevcu

Pre tačno dva meseca počela je imunizacija protiv koronavirusa u Lazarevcu. Na teritoriji naše opštine do sada je vakcinisano 12 611 lica, što je oko 26 odsto punoletnog stanovništva. Imunizacija je počela u DZ “Dr Đorđe Kovačević“, zatim u staroj Hali SRC “Kolubara“, dok se sada otvaraju mobilni punktovi u seoskim mesnim zajednicama. Punktovi za masovnu vakcinaciju otvoreni su na šest lokacija.

vakcina 1Imunizacija protiv koronavirusa, po preporuci Vlade i Ministarstva zdravlja počela je 19. januara u Lazarevcu. Od prvog dana podršku imunizaciji dala je GO Lazarevac otvaranjem kol centra. Ovaj vid podrške posebno je značajan za starije sugrađane. Građani pozivom na 8126 500 i 8121 507 mogu dobiti dodatne informacije o proceduri vakcinisanja, ali i pomoć da brže popune prijavu na aplikaciji.

vakcina 2Kako bi se olakšao sistem vakcinacije, pored punkta u Lazarevcu, osposobljeno je još šest punktova i to za građane iz najudaljenijih delova opštine. Do sada je vakcinisano 12 611 građana.

vakcina 3Prema zapažanjima angažovanih u kol centru građani Lazarevca su najviše zainteresovani za Sinofarm vakcinu kineskog proizvođača. Na drugom mestu je ruska vakcina Sputnjik V, zatim Fajzer vakcina. Najmanje je zainteresovanih za vakcinu AstraZeneka. Marinković je iskazao zahvalnost svim volonterima i organizaciji Crvenog krsta koji su angažovani i u kol centru ali i na samim punktovima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *